Ahojte, aj vy ste mali bolesti brucha na začiatku tehotenstva? Dajte mi prosím dáke tipy, až môžem fungovať. Niekedy sú slabšie, inokedy silnejšie podobné menzesu. Začínam 5tt, posledné 2-3 dni mám bolesti a kŕče, bola som včera aj u ženského, ale na sone ešte nič nevidel, poslal ma pre istotu aj do nemocky na urgent, nech sa na to pozrú, pozreli ma dve doktorky a zhodli sa na tom, že je to asi príprava tela na tehotnosť. Samozrejme spomenuli aj mimomaternicové, ale to až keby som krvácala. Mala som hnedý výtok, ale to iba raz a to včera. Od vtedy nič. Dávam si magnézko, pomôže len na chvíľku. Čo pomohlo Vám a ako dlho to trvalo? Ďakujem za každý tip!
@tina.olbreitova , moze to byt zacinajuci potrat. Radsej zalahni a hyb sa co najmenej, ziadne kupanie v teplej vode. Proste kludovy rezim na posteli.
@tina.olbreitova mne priebežne celé tehu pobolievalo brucho... Niekedy dosť... A pritom bolo všetko v poriadku. Niekedy pomohlo dobre sa vykakat, alebo si len uvoľniť vetry, sadnúť si, ľahnúť, zmeniť polohu... Maternica je prekrvena, rastie, svaly sa posúvajú... Každá sme inak citlivá. Hlavne na začiatku som si stále myslela, že už, už potratim, také bolesti som mala.
@ailiba presne také pocity mám aj ja....niekedy mám pocit,že mi maternicu vytrhne z tela...ale myslím pozitívne...snáď to prejde a prebolí a čoskoro bude fajn....budem kľudnejšia,keď doktor už aj niečo uvidí....
@zuzahajdulka to dúfam,že nie,aj keď človek nikdy nevie....
@tina.olbreitova držím palce, aby to dobre dopadlo. Ale podla mňa je to normálne, cítila som sa ako keby už už mám dostať ms a ze mi praskne brucho a predsa nič, to bolo hlavne na začiatku aj 5.mesiac tehu, aj posledný trimester. Druhé tehu je už úplne iné, skoro žiadne bolesti. Ja si myslím, že to bude v poriadku aj u teba👍.
@ailiba ďakujem,dúfam aj ja,aj keď sa bojím....je to moje prvé a nečakané tehu...aj keď sme túžili,ale strácali sme už nádej....
@tina.olbreitova netráp sa a nemysli na nič zlé, všetko bude, ako má byť. Treba veriť. Čím viac sa budeš pozorovať, tým viac toho nájdeš. Užívaj si, že si tehu a ver v to najlepšie. Určite to vyjde🙏💗
@ailiba ďakujem
@tina.olbreitova ahoj, ako si dopadla?
@jana_435 Mám 6tyzdnovu Lillianku 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@tina.olbreitova mne to trvalo ca týždeň, pomohlo mi magnezium.