Bolesti brucha a teplota v tehotenstve. Je to problém?

nikuska265
3. sep 2011

Ahojte mamičky a budúce mamičky! Som v 16. tt je to naše prvé bábätko, ale mám problém, že už od včera obeda mi je ťažko od žalúdka - mám ťažké a plné brucho, napína ma a nadúva zároveň, pridali sa k tomi bolesť krížov a dosť veľká a zrejme aj zápal mechúra, a už mám aj zvýšenú teploty na 37,4. zatial sa mi nepodarilo pribrať na váhe ešte ani deko - práve naopak , schudla som asi 2kg, minulý týždeň som aspoň kg vrátila, ale mám strašné nechutenstvo, nechutí mi jesť a keď sa najem , je mi ťažko - napína ma a je mi zle. Aj ranné nevoľnosti ešte stále mám - každé ráno. nemôže to nijak ublížit drobčekovi? nehrozí mu nič pri takýchto príznakoch? myslíte , že stačí počakať do utorka, keď ordinuje moja Dr. alebo treba ísť radšej na pohotovasť? Len sa bojím o maličké, nechcem nič zanedbať. mali ste niektorá podobné skúsenosti? budem vďačná za každú radu, tip, pomoc. ďakujem

tamichloe
3. sep 2011

ahoj,ja som mala tiež taketo problemy a k tomu ešte unava,teplotu 37,4 som mala až do 5.mesiaca a zle od žaludka,nevolno,napínanie až do porodu,no vracala som asi len 2 krat.....tiež som zo začiatku schudla...a tak to ,ja som vravela že mi je doslova na umretie,my bolo až do konca tehu a toto bolo moje tretie tehotenstvo,pri prvych dvoch mi takto hrozne vobec nebolo...kludne počkaj do utorka,a križe ma tiež boleli od začiatku....neboj

mipolka
3. sep 2011

@nikuska265 Pokial ide o tehotensku nevolnost a nechut k jedlu, tak to babatku urcite neublizi, niekde som citala ze kym tebe je horsie, babatku je naopak lepsie 🙂 ...tvoj organizmus prechadza velkymi zmenami a to je jeho reakcia. Po troch mesiacoch by ti to malo postupne prejst, teda aspon u mna to tak bolo. Tiez mi bolo pocas prveho trimestra nevolno, bolest, palenie zaludka, neustale sladka chut v ustach, napinalo ma, ale zvracat som zacala az asi o mesiac neskor, aj som si obcas poplakala, ked uz som z toho stavu bola zufala a schudla som tiez, cca 2 kg, potom som sa uz snazila nechudnut a jest aj ked to bolo tazke, jedla som len chlieb s rajcinami, suche cestoviny a ryzu, vsetko ostatne ma napinalo. Mala som tiez zvysenu teplotu, nadchu pocas celeho tehu a bola som neskutocne unavena, prespala som asi 12 - 15 hod denne. Ale ten zapal moc.mechura nepodcenuj 😒

nikuska265
autor
3. sep 2011

ďakujem baby, za podporu. trochu ste ma upokojili, že to nie je až tak výnimočné. a hlavne, to , že to neohrozuje maličké.
mipolka - mne tie nevoľnosti právaže začali až na konci 3. mesiaca, teraz už začínam 5. mesiac. Tá únava je problém aj u mňa, tiež stále spím. a ten zápal moc. mechúra určite budem riešiť s Dr.
tamichloe - ďakujem za podporu. Je to naše prvé vytúžené bábätko a chcem mu dať len to najlepšie, tak ako každá milujúca matka.

cibulka1985
6. sep 2011

Ahojte maminky,
tak mne nevoľnosti a nechutenstvo začalo od 14tt. Stále pretrváva.. Nič nezaberá.. Za prvé 3 mesiace som nemala žiadne ťažkosti ani príznaky tehotenstva a potom to začalo.. Neviem čo jesť, nič mi nechutí, zo všetkého ma nadrapuje a keď sa doobeda čohokoľvek napijem, tak to ide von..
Takže baby asi len vydržať 🙂))

diamand2326
6. sep 2011

Ahojte, keď som bola tehotná, bolo mi nevoľno od prvého týždňa🙂 až do cca 7 mesiacov... počas prvých 4 mesiacov som zhodila o 6 kg, a koľkokrát jediné jedlo, čo som zjedla pomaly, bolo ranné kakao - sama som sa čudovala, práve z kakaa mi zle nie je🙂 postupne sa to trocha upravilo, ale musím dodať, že medzitým som v 11tt ležala v nemocnici na infúzkach, ktoré mi mali pomôcť, aby mi bolo lepšie... Pomohli fakt len minimálne... Neboj, ono to prejde, postupne a časom...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre