Ahojte, včera som bola prepustena z nemocnice, kde som ležala dva dni kvôli tvrdnutiu bruška a silným menštruačným bolestiam ktoré prichádzali v pravidelných aj nepravidelných intervaloch už druhý deň. Tam mi dali magneziove infuzie, povedali že na pôrod to chvalabohu nie je, krčok má 26 mm a je zatvorený. Po infuziach som nemala žiadne kŕče ani bolesti, cítila som sa dobre a po kontrolnom vyšetrenie ma pustili. Včera som ale infuziu nedostala a už po príchode domov sa mi tie bolesti ako pri menštruacii vrátili plus som začala mať problém s chôdzou pravdepodobne preto lebo cítim ako mi malá tlačí hlavičkou dole, aj brucho mam poklesnuté a tvrdé v dolnej časti. Pri chôdzi musím byť od bolesti až predklonena, nie som schopná ani ísť do obchodu a problém je prejsť aj pár metrov. S užívaním magnezia pokračujem 3 krat denne po 1-2 tablety (dve na večer). Je možné že aj problém s chôdzou je zapríčinený magneziom? Nechcem to zas s tými dávkami preháňať lebo už včera som kvôli tomu lietala každú chvíľu na wc. Môj gynekológ má dva týždne dovolenku a povedal že v prípade ťažkosti mám ísť priamo do nemocnice no tam sa mi velmi nechce ist kedže povedali že všetko vyzerá ok. Napadlo mi zmeniť magnezium na nejaké lepšie vstrebatelné... Máte s týmto niektorá skúsenosti?
Magnezium odporúčam Magnosolv. Len je na predpis. Ja si dávam pol sáčku, keď sa mi niečo nezdá tak celý sáčok
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kikalulu oddychuj, vyloz nohy, lez..kazde tehotenstvo je ine a niekedy naozaj nie je ine riesenie, len tie posledne tyzdne lezat v klude. a dostatocne pit tekutiny. ake magnezium uzivas? dobre vstrebatelne su organicke soli, citrat, laktat alebo zmes - napr. Jamieson alebo Magnerot, len tam treba trochu vyssiu davku.