Bolesti a nevoľnosť v 37. týždni

25. máj 2024

Ahojte, som dnes v 36+0 takže už vlastne 37. Týždeň tehotenstva. Od rána mi je nevoľno. Bolí ma brucho a mám akoby kŕče, ale nie také ako pri menštruácií. Myslela som si, že som len niečo zle zjedla a že ma nafukuje tak som šla na WC, ale nič… už som aj zvracala. Jedla som len ráno. Pohyby dieťatka cítim stále, opuchy žiadne nemám, krvný tlak mám v poriadku. Pred dvomi dnami som bola na poradni u gyn. Krčok zatvorený. Merala som si aj teplotu. Prvýkrát 36,5 a po možno 10 minútach už 37,1. Cítim sa ako po prepitej noci 😅 Tie bolesti mám celý deň aj keď sú mierne a zvládnuteľné. Toto je moje druhé tehotenstvo tak viem aké sú bolesti pred pôrodom aj počas pôrodu. Brucho mi cez deň tvrdne, ale to už dlho a po pár sekundách prestane. Cítim sa tak, akoby som mala byt chorá…taký ten pocit keď cítite, že vás začínajú boliet svaly. V noci mám občas aj kŕče v lýtkach. Mali ste niektorá niečo podobné? Nechcem hneď behať do nemocnice alebo volať svojmu gynekológovi keď to možno ani nič nie je. Poradíte mi prosím niektorá? Ďakujem krásne ❤️

ivana3111
26. máj 2024

Inak to môže byť aj nedostatok magnézia, ak ta bolia lýtka svaly atd...berieš / brala si aj magnerot počas tehotenstva? Alebo nejakú formu magnézia? Lebo pri výraznom nedostatku môžu byť aj pocity na zvracanie. Denná dávka u tehotnej ženy je 350mg magnézia denne.

autor
26. máj 2024

@ivana3111 neberiem, môj gyn. mi predpísal len železo. Ja ten pocit…a nie len pocit, ale aj reálne zvracanie 2x som včera mala… beriem vitamíny pre tehotné a pijem minerálky kde to magnezium je… cítila som sa tak len včera, nikdy predtým nie. Ešte mi dnes aj celú noc tvrdlo brucho 😒

ivana3111
26. máj 2024

Chod ráno ku lekárovi

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre