Bolesť zubu v 32. týždni

misulkasikulka
6. nov 2023

Ahojte som cca v 32. Týždni a začala ma trápiť asi pred týždňom bolesť zubu.. zo začiatku sa dalo vydržať ale už teraz je bolesť nonstop… zaberá mi paralen ale nechcem sa ním veľmi prežierať..nalgesin nezaberá vôbec..poraďte dáke triky tipy čo by mohlo zabrať počula som že klinčeky..zo zubárov mám panicky strach takže sa snažím nájsť hocijakú inú cestu ďakujem

selena_luna
6. nov 2023

chapem ze sa bojis zubara, ale okamzite k nemu smykaj. zapal zubu moze prerast do otravy krvi a to nechces zazit nielen ako netehotna ale uz vobec nie v 32 tyzdni. musis prekonat svoj strach pre dobro seba aj vlastneho dietata.
btw nalgesin sa v tehotenstve neodporuca a vo vyssich stadiach uz vobec. zubar ti ale moze pichnut lokalne analgetikum, ktore je bezpecne pre teba aj dieta a pomoze. takto sa trapis uplne zbytocne.

pribinak
6. nov 2023

@misulkasikulka si tehotná, tu nie je priestor na saskovanie a zbytočne cirkusy
Bojíš sa zubára ….a rodiť chceš ako?

Zubar ti zub ošetrí a máš kľud, hlavne zápal mize ohroziť tvoje zdravie a máš zodpovednosť aj za bábätko
Dokonca aj tehotna môžeš dostať injekciu od bolesti

zojanka
6. nov 2023

@misulkasikulka Nešpekuluj a choď k zubárovi. Zubár ti to umrtví a opraví. Čím dlhšie budeš čakať, tým viac to bude bolieť, viac liekov poješ, oprava bude drahšia a možno aj bolestivejšia. A zub sa sám tak či tak neuzdraví, bude to len horšie, zubárovi sa aj tak nevyhneš. Choď tam, pýtaj injekciu a nech ti to opraví.

kristinka92
6. nov 2023

a dokedy chceš akože čakať? na čo? že to prestane? no nemusí, môžeš ešte aj pekne opuchnut. už si dávno mala byt u zubara a riešiť to a nie sa napchávať liekmi od bolesti v tehotenstve, to je sila za mna fakt…

kkovacovak
6. nov 2023

@misulkasikulka daj si zuby do poriadku teraz lebo keď porodíš tak na to nebude čas. Veď ten zubár ti pomôže. Ale vieš že ideš za chvíľku rodiť že? 😀

bluecapybara
8. nov 2023

Tiež sa strašne bojím (mám tep asi 150 v čakárni, strašný stres + potom keď je odo mňa 10 cm a hrabe sa mi v ústach, bŕŕŕ) a to mám asi najlepšieho zubára na svete. Choď tam, povedz mu, že sa toho ošetrenia veľmi bojíš - mne to pomáha, keď si to verbalizujem a tiež keď viem, že aj ten lekár je o tom upovedomený… pomôže Ti a celé to šialené riziko okolo neliečeného zápalu pre bábätko zmizne. Nemáš na čo čakať.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre