Ahojte,
momentálne si prežívam dosť nepríjemný týždeň a zaujíma ma, či sa niektorá z Vás náhodou nestretla s podobným problémom.
Som v druhom trimestri, na konci piateho mesiaca a od nedele večera (čo je už 5 dní) ma začali bolieť zuby ale iba vľavo hore. Bolesť samozrejme druhý deň naberala na intenzite, tak som volala môjmu zubárovi či ma vie rýchlo zobrať. Šla som k nemu v Utorok po práci, kde ma odbavil za 2 minúty s tým že kaz nemám žiadny a ďasnami tiež nič nemám, pravdepodobne mam iba citlivé zuby a mam si preplachovat ústa a o týždeň sa ozvať ak bolesť neustúpi. Bolo mi doplaču nakoľko ta bolesť bola už neznesiteľná. Následne som z utorka na stredu opuchla v ľavej časti tvare. Ráno som hned utekala na zubnú pohotovosť, kde mi tiež nevedeli určiť príčinu bolesti a opuchu, keďže kaz nevideli a s ďasnami sa im zdalo byt tiež všetko v poriadku. Predpísali mi ale antibiotiká a dali kontrolu o dva dni. Opuch sa mi na tvári samozrejme zhoršoval, tak som na druhý deň znova prišla na zubnú pohotovosť. V tento deň už cítili že mam nad zubom hnis, mysleli si ale že to ide zo 4ky ktorú som mala necitlivú. Poslali ma na oddelenie v nemocnici pre otvorenie zubu za účelom vypustenia hnisu. Po otvorení doktorka zistila že kanáliky tam už boli zatvorené a nechcela mi robiť “reendodonciu” nakoľko je to dlhy zákrok a nemusí to byt ani príčina. Medzičasom mi konečne poslali z mojej zubnej kliniky na mail rtg snímok z decembra, kde doktorka hned videla, že už vtedy som mala zápal nad dvojkou. Otvorila mi teda dvojku, hnis odtiaľ vytiekol, nechala ho otvorený s tým, že na druhý deň si ho mam ísť dať na moju zubnú kliniku zavrieť. Je piatok dnes som bola v mojej klinike, kde mi zápal z decembra zanedbali, asi si ho ani nevšimli. Zub mi zatvorili, avšak opuch stále pretrváva. Nie je to len opuch lica, ale aj okolia pri nose a oka na ľavej strane. Zajtra mam ísť na kontrolu do nemocnice. Ja sa už ale bojím hlavne kvôli tomu opuchu, či to nemám rozšírené, či nemám zápal okostice a pod. Zajtra idem na kontrolu do nemocnice, ale ja už neviem komu mam veriť a či vôbec vedia ti doktori čo robia. RTG mi nanovo nechcú robiť, keďže som v 5 mesiaci. Nemáte niekto náhodou podobnú skúsenosť?
@kristiinaaac mas nejaku inu dobru kliniku v dostupnosti? Lebo mne sa to zda cele zle
Určite ísť inam, RTG urobiť môžu, ten zápal je horší.
@kristiinaaac ahoj som zubna sestra a už na začiatku čítania tvojho problému som vedela ze to bude to fokus teda ložisko nad mŕtvym zubom ...odkiaľ ste ? Na prednom zube je možnosť resekcie ešte čiže zub vám zostane nareze sa dasno a vycisti koreň ...ale opuchnuté to pri nose aj pri oku môže byť dlho týždeň kľudne s tým pri takomto zápale treba rátať...
Som z Turčianskych Teplíc, zubára mam v Žiline, nakoľko som bývala kedysi blízko a na zubne som chodila teraz do nemocnice v Martine. Čiže to že to je opuchnuté nemusí znamenať žeby sa mi ten hnis dostal už z okolia zubu aj ďalej? A ten rtg, niekde som čítala, že ho robia a je to bezpečne s ochranným oblekom a niekde že ho tehotným vôbec nerobia lebo je to nebezpečne. Takže v tom sa strácam.
@kristiinaaac ku komu chodiš
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kristiinaaac ved to rtg robit v tehu mozu s ochrannym oblekom. Tam bud dat zub von ( za mna asi naj uz teraz ), alebo to skusat zachranit. Lebo ten zapal je nebezpecny pre dieta viac ako ten rtg.