Bolesť zubov a Fraxiparin v 37. týždni

niniacik10
4. jún 2015

Dobrý večer maminy..prosím vás máte niektorá skúsenosť že by vám zubár odmietol vytrhnúť zub v tehotenstve pretože si pichám fraxiparin? Som v 37tt a už asi 5 deň nespím nejem som len na paralene lebo mám zapálený zub a dvaja zubári mi to odmietli urobiť kvôli tomu fraxiparinu.. Som už z toho zúfalá a bojím sa že mi to ohrozí bábo pritom gynekológ mi dal papier že zákrok schvaľuje aj anestézu a aj tak ma odmietli lebo vvraj môžem veľa krvácať a nikto si to nezoberie na zodpovednosť.. Prosím poraďte mi niekto lebo už so slabá a strašne to bolí a nikto mi nevie pomôcť.. Ďakujem za každú radu

niniacik10
autor
4. jún 2015

@niniacik10
Taktiež neviem v akom množstve môžem ten paralen užívať.. Koľko krát za deň?

vvrka
4. jún 2015

@niniacik10 chuda, to musi byt hrozne. :( Fraxiparin som mala a celkom vysoku davku (0,6), ale s niecom takmto som sa (nastastie) nestretla. Len pred porodom som si musela pichnut naposledy 8-12 hodin predtym (rodila som spontanne a syn si to vyborne naplanoval, takze to vyslo).
Preto by podla mna mohlo byt riesenim, ze pojdes na zakrok s co najvacsim odstupom od Fraxiparinu. Ak si pichas vecer, tak pojdes okolo obeda. Ak rano, skus si to trosku s priebehu par dni poposuvat o par hodin, ja som to tiez tak spravila) presla som postupne z ranneho pichania na vecerne), ale skonzultuj si to radsej na hematologii. Nie som doktor, ale ked sa pri jeho uzivani moze rodit, moze sa hadam vytrhnut aj jeden zub.

zuzik307
5. jún 2015

@niniacik10 neviem, ako casto si Fraxiparine pichas a v akej davke, mal by byt odstup minimalne 12 hodin medzi poslednou davkou a zakrokom...takto to bezne chodi v nemocnici, pacienti dostanu vecer Fraxik a rano idu na operaciu...aj pacienti, ktori beru chronicky lieky na riedenie krvi, musia pred planovanou operaciou prejst na Fraxiparin, az tak mozu byt operovani...idealne by bolo s tym zubom ist na nejake vyssie pracovisko, napr. na stomatochirurgiu v nemocnici, kde maju viac skusenosti a asi aj menej obav, ako bezni zubari 🙂 drzim palce 😉

lusala
5. jún 2015

ja som si celé tehotenstvo pichala Fraxiparin a tiež ma v 37. týždni začal bolieť zub - stolička a to ešte cez víkend. Samozrejme na pohotovosti to nechceli riešiť, že som pre nich riziková pacientka vo vysokom štádiu tehotenstva a s Fraxiparinom. V pondelok sme išli do nemocnice na stomatochirurgiu, tam my to vytrhli aj s injekciou proti bolesti, dali my tam jeden steh, aby my to moc nekrvácalo. Ja som si proti bolesti žiadne lieky nedávala.

janinah
5. jún 2015

presne ako píše
@zuzik307 ,obráť sa na stomatochirurgiu vo vašom meste

niniacik10
autor
5. jún 2015

Mám len 0,4 fraxiparin čo nieje až tak veľa podľa mňa.. Teraz som si ho nedala dva dni a idem skúsiť ešte k zubárke čo mi povie..ďakujem vám za názory

janinah
5. jún 2015

@niniacik10 fraxiparin si nemôžeš sama vysadiť,je dôvod prečo ho máš brať,tak neriskuj

niniacik10
autor
5. jún 2015

Už je zúbok vonku..tak nakoniec mi to zubárka urobila..ďakujem za rady

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre