Bolesť zuba v tehotenstve

barbie00
8. feb 2022

Som v 24tt a začala ma trápiť bolesť zuba minulý týždeň v piatok. V neskutočných bolestiach som vydržala do pondelku nakoľko ma na pohotovosti nechceli zobrať. V pondelok som teda išla mojej zubárke ako bolestivý prípad. Zub mi rozvŕtala a dala mi umŕtvujucu vložku do zubu - horná 7mička. Mala som zápal nervov. Zub ešte trochu po ošetrení bolel no nastala potom úľava. Ale iba na chvíľu. Po asi hodine ma začalo trhať a pulzovať v hornej 4ke( mŕtvy zub) Môže to byť reakcia iného zuba na proces umrtvovania v inom zube- teda v tej 7mičke? Je možné že to prejde ?

dadulamamula
8. feb 2022

@barbie00 to ti povie len zubár, bolesť zubov a ich citlivosť v tehotenstve je normálna, mne sa zuby knisali pri prvom tehu..

Takže áno môže to byť, ak to neprejde treba ísť na rtg zubov.

kiki68
8. feb 2022

@barbie00 isla by som znovu, v 24tt som bola normal u zubara riesit dva zuby. Vlastne v tehu celkovo styri zuby planovane zakroky. Akuten by to islo tiez , toto by som hned riesila

nellka21
15. feb 2022

Tiez som mala nedavno vyberane nervy, s umrtvujucou vlozkou. Este stale to mam citlivé na zahryznutie. Dr povedal ze to trochu potrva.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre