Ahojte. Som v 9.mesiaci a za posledne 3 mesiace sa mi zlomili 3 zuby, medzi nimi aj osmicka. Vapnik som zacala uzivat neskoro. Cakam do porodu, potom pojdem na stomatochirurgiu. Bohuzial, ta posledna stolicka ma neskutocne boli, sanka, krk, ucho....☹️ v noci spim max hodinu a aj to sa neustale budim. Uz mi je do placu. Potrebujem vydrzat, aby som potom normalne mohla uzivat antibiotika aj lieky na bolest...poradite nejake OVERENE babske recepty? Skusala som obklady, klinceky, cesnak... Alebo ako tuto hrozu vydrzat? 😥 uzivali ste nejake lieky na bolest okrem paracetamolu? Dakujem
A prečo s tým nejdeš k zubárovi? Tam ti nič babské nepomôže, akurát si môžeš naháňať slušný zápal, ktorý tomu drobcovi určite dobre neurobí. Mala si ísť s tým hneď, keď sa ti to stalo a nie čakať kedy sa to to zapáli. Ono v tehotenstve sú zuby náchylnejšie na kazenie, ale neverím, že sa ti zlomili len kvôli tehotenstvu. Ja čakám štvrté, žiadny vápnik som nebrala ani pri jednom a žiadny zub sa mi nezlomil, netvrdím, že nemám citlivé ďasná a pri umývaní mi občas krvácajú, ale aby sa mi odlomil zo zdravého zubu no neviem. Zubár tá zoberie aj tehotnú a vytrhne zub bez problémov.
Zápal v tele ublizi viac ako ATB.
zubar!!! boze zeny.. mam pocit, ze niektorym odisiel s tehotenstvom aj mozog
Smer zubar. Tymto ublizuje svojmu nenarodenemu dietatu.
Po porode Ti este len zacnu hovorit,co vsetko nesmies,ked kojis 🙄 hluposti..normalne Ti mozu zuby poriesit aj v tehotenstve,aj po porode..ale vzhladom na to,ake bolesti mas,treba to poriesit cim skor..a silno pochybujem,ze po porode budes mat cas a chut riesit zuby..urcite chod bud na pohotovost,alebo hned v pondelok rano k svojmu zubarovi/na chirurgiu a poriesi si to cim skor..presne ako pisu zienky vyssie,ovela viac hrozi Tvoju babatku nelieceny zapal,ako injekcia pri osetreni a nasledne antibioticka liecba...
Mne vytrhli 8ku v tehotenstve, tuším v 7.mesiaci s injekciou normálne ... choďte k zubárovi , treba to riešiť. Po pôrode nebude o nič jednoduchšie dostať sa k zubárovi, kojit, a kadečo ešte môže byť ....
okamzite chod na zubnu pohotovost.. 🤦🤷
Nemusis čakať do pôrodu. Lokálna anestézia bábätku neublíži.
Mala som rovnako bolavu osmicku v tehotenstve, v osmom mesiaci mi ju vytrhli, aj s injekciou. Urcite by som necakala po porode, to bude este horsie kombinacia sestonedelie+novorodenec+bolest zubov + pripadna bolest prsnikov pri kojeni, nedajboze zapaly, by som ja osobne riskovat nechcela
Šup ku zubárovi...mne trhali 4 zuby naraz aj so šitím teraz v prvom trimestri....ten zápal čo tam zrejme máš môže byť omnoho viac nebezpečný.
@bebotka
Mas pravdu. Urcite sa nezlomili len kvoli tehotenstvu. Cely zivot mam problem so zubami, nakolko ich mam blizko pri sebe a silny reflux. V tehotenstve som k tomu aj zvracala a nevladala som si zakazdym umyvat zuby tak 50x na den. Rozsypali sa mi ako piesok. Tento zub mi nevytrhne, potrebujem stomatochirurga. Nebudem riskovat takyto zakrok v tehotenstve bez analgetik a antibiotik. Zblaznila by som sa.
ale na toto ti nepomôže ani šalvia, ani klinček, proste nič, iba zubár - minimálne sa choď poradiť.. ako chceš rodiť? potrebuješ sa sústrediť a nie prísť vysilená bolesťou do kresla! a čo ak budeš musieť na sekciu? rozmýšľaj trošku dopredu.. po pôrode budeš mať iné starosti, teraz máš aspoň trochu priestor pre seba, na oddych, na spánok, na regeneráciu.. ja som mala v ôsmom mesiaci neskutočné hnačky, nedalo sa inak, iba preliečiť s ATB.. brala som ich týždeň.. dcéra je ok, už bude mať 15 😉 myslím, že ATB je vždy menšie ako než nejaká sepsa..
Nuž tak trp a modli sa, aby sa malému nič nestalo, lebo neliečený zápal vie urobiť veľa zlého.
Však stomatochirurg ti vie urobiť zub aj v tehotenstve, vie ti dať aj ATB, ktoré sa môžu aj v tehotenstve. Veľmi zle rozhodnutie, aby si to nelutovala. A čo keď bude potrebná sekcia a nebudú ti ju môcť urobiť pre tvoje pokazené zuby? Porozmýšľaj o tom
s tehotenstvom si prislaa aj o rozum
Ja som mala na konci tehotenstva iný problém so zubom, ale veľmi bolestivý, dve noci som preplakala- doslova, lebo zaspať sa od bolesti nedalo, Paralen bol samozrejme prd platný na takú bolesť. S malou dušičkou som zavolala zubárovi, či mi vie nejako pomôcť a on ma sprdol, že mám okamžite naklusať a načo som dva dni čakala, že jednak zápal, ale aj dlhodobý stres v podobe bolesti na bábätko veľmi negatívne vplývajú. Takže ja dôrazne odporúčam zuby riešiť.
uz ho mas vytrhnuty ten zub? bola si minimalne uz na pohotovosti?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
A prečo nejdeš k zubárovi? Však osmičky ti môže vytrhnúť aj v tehotenstve. A ak tam máš aj zápal,ten viac ublíži tebe aj bábätku ako injekcia