Bolesť zadku a stehien v 11. týždni tehotenstva

26. jan 2024

Dobrý deň som v 11tt je normálne že ma bolia ako keby boky zadku a ide to až do zadných stehien trochu do krížov a tlak v pošve. Čo to je ?

petronellla87
26. jan 2024

Neviem čo to je ale mám to tiež od začiatku... Som 22tt

ivkav5
26. jan 2024

Baby pridám sa, opisujem to všade kde sa dá, pýtam sa na to v každej skupine, fóre. Som 25tt a od minulého týždňa mam strašne bolesti nôh, bedier a krížov. Mám to cca týždeň, bola som kľudná, že to je asi bežné, ale od včera mam brutálny stres, každy ma straší, aby to nebolo skracovanie krčka. Máte aj vy v noci také bolesti tých noh, že neviete ani spať? Ja si neviem vobec ľahnúť🙄dosť sa bojim a zvažujem návštevu gyn. pohotovosti.
@petronellla87
@autorka

petronellla87
26. jan 2024

@ivkav5 ja to mám tak že nie sú to ani kríže ani bedrový kĺb ale presne ako píše autorka bolí ma ta kosť nad zadkom priamo a stade mi to vystreluje do nohy. Môj názor je že malá mi tlačí na nejaký nerv inak si to neviem vysvetliť pri prvej som to nemala. To čo popisujes ty vyzerá ako to že sa ti všetko zväčšuje tam dolu a naťahujú sa všetky väzy. Toto som v prvom tehu mala aj ja...potom ešte ku koncu ma bolela aj lonova kosť. To uz som ledva chodila😁 Nad fyzio si nerozmýšľala? A tie bolesti nôh sú aké? Bolia kosti či svaly či kŕče?

ivkav5
26. jan 2024

@petronellla87 no ja verím, že to je len zväčšovaním, tiež som prvorodička, tak keď píšeš, že si to tiež mala je to možné. V lonovej kosti mi príšerne praská pri pretáčaní v posteli celú noc, inak tie bolesti začali len čisto bedrami pri ležaní na boku, potom to prešlo do celých nôh a je to taká skôr bolesť celých nôh ako nepokojné nohy (Aj nad tym som rozmýšľala, keďže to je vraj časté v tehu). Tupá nepríjemná bolesť celých nôh, no a bolesti krížov mi začali včera od kedy som vyskúšala tehotenský vankúš a vyložila si nohu hore, je príliš hruby a veľký a mám pocit, že mi len poškodil a spôsobil tie bolesti krížov. Zrejme to je od chrbta aj. A nohy bolia asi svaly skôr.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre