Čaute baby chcem sa spýtať, mávali ste v prvých týždňoch tehotenstva počas dňa bolesť pod bruškom v pravej alebo ľavej strane... Ja to už mám asi také 4 dní nič a zrazu boli a tak prestane.... Možno preháňam je to moje prvé tehotenstvo tak preto sa to pýtam vás ako ste to mali za rady ďakujem 🙂
pokial nespini, nekrvacas a bolest nie je stupnujuca sa a ostra tak v zasade - tlak, pichnutie, tahanie a tak je uplne normalne 🙂 v nejakej forme cele tehotenstvo
@simonaluk ak nemas rizikove tehotenstvo, tak sex uplne v pohode (nejake velke orgie by som asi nepraktizovala ale je to na vas 😁), ak rizikove tehotenstvo mas, tak by ti gynekolog urcite povedal, ze sa treba zdrzat a ak si nie si ista, pockaj pripadne do dalsej poradne a spytaj sa 😉
ono obcas po sexe sa stane, ze mozes trosku spinit - je to tam cele prekrvene a moze prasknut nejaka jemna vlasocnica, ak to bude iba trosku, tak je to v pohode, netreba sa zlaknut
Ano v podbrusku moze boliet. Prirovnala by som to menstruacnym bolestiam. Je to uplne normalne. Sex mozes mat pocas celeho tehotenstva, samozrejme ak doktor ti zakaze, koli rizikovemu, tak nie. Potom uz len najst tu spravnu polohu ktora vyhovuje ked brusko bude velke.
@petamich a ked to je tahanie? Lebo od piatku mam take bolesti v podbrusku, ako keby som sa neustale natahovala, zhorsuje sa to po pohybe a boli ma to aj ked lezim v posteli. Dufala som, ze to co skoro prejde, ale stale se ma ti drzi. Nie som momentalne na Slovensku tak neviem, ci ist na pohotovost alebo nie ..
@bluemoon24 tahanie je tiez uplne v poriadku pokial to nie je nejaka dlhotrvajuca a zhorsujuca sa bolest - maternica sa roztahuje a tiez tie vazy co ju drzia, to roztahovanie maternice je asi najvyraznejsie prave v 1 trimestri aspon ja som to tak mala a teraz neskor ma praveze akoby tie vazy co ju drzia tahaju, az tak, ze obcas musim zastat, ked kracam a pod.
treba si to sledovat a ak by si mala pocit, ze sa to zhorsuje alebo boli viac, tak nech to radsej skontroluju
@petamich no ja uz som v druhom trimestri. V prvom som mala bolesti ako pri menstruaci, to som povazovala za roztahovanie delohy. Ty bolesti, co mam teraz trvaju uz vyse 5 dni, ale niesu nejako silne len neustupuju. Akoze 26. idem na prehliadku ku gynekologovi, tak ak sa to nebude nejako horsit, tak asi vydrzim. Nekrvacam, ani vytok hnedy nemam, tak nechcem zbytocne ist na pohotovost.
@bluemoon24 urcite sleduj a ked by sa ti cokolvek nezdalo tak radsej ist "zbytocne" ako podcenit 🤞🏻
a ked neustupuju, tak to je zvlastne veru
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@simonaluk je to v poriadku ja som v druhom trimestri a stále to mávam.