Ahojte, mám také slabé a čudné bolesti, ono to ani nie sú celkom bolesti len taký zvláštny tlak/ pocit v podbrušku. Neviem to opísať. Mám to pri pohybe, keď sa otočím na posteli, keď si sadnem, keď zvidhnem nohu že sa obujem povedzme.. Potom už je ok.. Aj keď ležím /sedím tak nebolí a nebolí ani keď chodím len pri tom prvotnom pohybe. Mali ste to niektorá? Ja som mala poradňu minulý týždeň a tam bolo všetko ok, aj lekárovi som to spomenula a vravel že to sú normálne tehu pocity.. Len ja som to predtým nemala
Maternica rastie, dieťa rastie, všetko sa zväčšuje, posúva, organy sa ti začínajú stláčať, aby urobili miesto rastúcemu dieťaťu. Je úplne normálne a pochopitelne že bude to "tu bolieť, tam pichať, hentam tlačiť",.
Odpoveď je jednoduchá - si tehotná. Všetko patrí k tomu. Pokiaľ nemáš krcovite bolesti, alebo nejaké silné tlaky a podobne, tak je to celkom v poriadku.
Ver mi, že čím ďalej to bude len"horšie "v zmysle nepríjemných pocitov🙂. Skus si predstaviť, že budeš mať v bruchu postupne polmetriveho a trojkiloveho človeka. A tomu musí tvoje telo" spraviť miesto ".
To čo opisuješ mi pripomína tvrdnutie brucha, také pnutie. Keď to budeš cítiť skús chytiť či nemáš podbruško pevné/tvrdé. Ak áno, je to ono.
A mali ste to aj vy? Všetko je v pohode kým sa nepohnem, nesadnem, nepretočím v posteli. Chápem že sa tam všetko posúva kvôli zväčšovaniu maternice ale je to tak nepríjemné, ťahavé že až mi to nepríde prirodzené
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Bábätko sa zväčšuje, na všetko okolo seba tlačí, orgány v tele sú poposuvane, gravitácia samozrejme funguje a všetko ťahá a tlačí. Sú to normálne pocity, čím bližšie k porodu bude, tým to bude nepohodlnejsie a možno aj bolestivé. Takže je úplne normálne, že si to predtým nemala, je to logické, bábätko bolo menšie.