Ahojte mamičky, rada by som sa opýtala na problém, ktorý mám už zopár týždňov, a mám pocit že sa stupňuje.
Cítim bolesť (poviem to narovinu 🙂 v kosti v ľavej časti zadku. Myslím, že je to buď kostrč alebo niečo čo mi tam vystreľuje z kĺbu. Neviem čo sa mi to tam deje, vždy som bola štíhlunká, pribrala som zatiaľ 5 kg, tak nemyslím, že som moc ťažká aby telo väčšie bruško neunieslo, či? Taktiež sa snažím pravidelne mierne posilňovať svaly nôh aj zadok, nech úplne neochabnem keď je telo zvyknuté na pohyb. Zhoršuje sa mi to najmä paradoxne keď ležím na chrbte. Niekedy potom nemôžem doslova dostúpiť na ľavú nohu, krívam a dlho trvá, ký to rozchodím.
K ortopédovi sa mi nechce ísť, za 19 rokov tancovania som tam bola x-krat a zo skúsenosti viem že mi nikdy nevedeli efektívne pomôcť akurát čo predpíšu výživové doplnky a to mi je na dve veci, lieky aj tak nemôžem.
Prosím máte s tým niektorá skúsenosti??
ďakujem 🙂
@nini1010 ahoj, ja som mala presne tento problém, ktorý opisuješ ty... presne ma to bolelo v tých istých miestach, dokonca aj tá istá strana... bolesť sa u mňa začala nástupom šiesteho mesiaca, teraz ho končím a musím si zaklopať, ťuk-ťuk, ustupuje aj bolesť 😉 niekedy však tá bolesť bola taká, že mi až slzy vyrážala... ☹ bolo to neskutočné. Volala som aj svojej doktorke, tá mi kázala okamžite prísť. Pozrela ma zospodu aj sono urobila, všetko bolo ok, tak mi predpísala magnézium a povedala, nech si kúpim konskú masť, ale chladivú. Snažila som sa ju pravidelne používať, mierne som si to miesto masírovala. Či mi zabralo magnezko, či masť, neviem. Ale zatiaľ je to v pohode... ale také tri-štyri týždne som si doslova odtrpela. Niekedy som nedokázala na tej nohe ani ustáť... ani poriadne zdvihnúť... katastrofa... muž sa mi smial, že chodím ako tučniak 😀 možno sa tá bolesť vráti, neviem, ale zatiaľ mám teda obdobie bez bolesti (ťuk-ťuk) 😉 prajem ti, nech to aj tebe rýchlo prejde... 😉
@nini1010 ja mávam presne toto isté .. v noci je to tiež nepríjemné, keď ma to bolí až tak že sa ledva otočím na druhý bok
ja som to mala tiez ale na pravej strane...vkuse 3 tyzdne ma to bolelo, ani chodit som poriadne nemohla..ortoped mi len poradil maste na prirodnej baze, tak som si kupila toto http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-... natierala som si to pravidelne, a myslim, ze to zabralo...lebo uz to neboli 🙂 aj cviky by mali pomoct ale hlavne treba oddychovat a nenamahat tu stranu...
ahojte, tak ja mám tento istý problém, teraz v tehotenstve je to katastrofálne, koľko krát mi stŕpne celá noha. Ale ja tento problém pociťujem už pár rokov a ja trafená som to neriešila pred otehotnením a teraz je to naozaj neznesiteľné. Tiež sa neviem otočiť, jakmile som na chrbáte a nebodaj na tvrdom, tak som skončila :P Ale paradoxne počas prvého tehotenstva pred tromi rokmi som s tým vôbec problém nemala...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
som v 32tt a posledny tyzden ked sedim al kracam popr stojim na nohach dlhsie ako 15min. ma boli cela panva a tiez som moc nepribrala, doteraz necelych sedem kil, lekar mi nakazal lezat a vela oddychhovat. na chrbte to nie je bohvieco ale na boku to ide ale musim mat vankus medzi nohami a ked sa dviham nesmiem pravou nohou lebo to mi vystreluje bolest az po koleno. Na tvojom mieste by som to spomenula gynekologovi