Bolesť ucha alebo zuba?

mary39
8. júl 2018

Ahojte som v tretom trimestri tehotenstva a v piatok vecer ma chytila strasna bolest ucha asi, lebo neskor ma uz bolela aj hlava, zuby a hrdlo. Neviem teda presne odkial bolest pochadza, ale kedze zacala uchom prisudila som to tomu.
Ale k veci, dala som si do ucha strafik a paralen a vyplachovala usta na tej strane studenou vodou a po asi 4 hodinach bolest takmer uplne zmizla. Cez den to bolo ok, ale zase vecer ma chytila bolest,celej tej strany a hrozna zima. Zase paralen, strafik a spanok pomohli. Dnes som sa ale o 5 rano zobudila na bolest aj hlavy. Teraz ale uz vobec neviem definovat, z kade presne bolest vyraza. Otazka znie moze mi ucho robit taku galibu? A viete mi poradit co si davat, aby som to nejak zvladla aspon do zajtra?

kejtka87
8. júl 2018

@mary39 ahoj tiez si prave prechadzam bolesťami,ktoreneviem,teda nevedel som identifikovat odkial pochádzajú.bola som na usnom,tak nic vazne len podrazdene cosi ,ze nemam si cistit ucho tycinkou.ok.odporúčala mi Zubára a potom neurologiu.ked ma zacalo boliet raz na jednej raz na druhej strane,vedela som,ze su to zuby,ja som tabletky ziadne nebrala,len umyvam vyplachujrm ustnou vodou snazim sa rychlo zaspat ale bolest stale po odzneni ustnej vody 😢bola som u zubara vyvrtal osmicku nechal otvorenu a bolest chvalabohu nikde.len ma zacala boliet prava strana☺na nervy.ale stale je to mensia bolest ako z osmičky,ked som nemohla v noci spat.a davala s si vatu s alpou do ucha a mozno aj preto zistila,ze mam suche ucho podrazdene.ale pomohla alpa.aaj tvar lice som si natierala alpou.

kejtka87
8. júl 2018

@mary39 a presne ma bolela hlava spánky hrdlo az do klucnej kosti mi vyzarovalo ma tej strane na ktorej ma boleli zuby.hrozne.

kajkach
8. júl 2018

Treba ísť ku ušnej ;) určite pomôže

katrinka34
8. júl 2018

Môže to byt kľudne aj z chrbtice :(

tatianaba
8. júl 2018

@mary39 Presne toto iste mal moj muz. Bol akurat velkonocny pondelok a zobudil sa s tym,ze ho boli hlava,ucho,zuby,hrdlo. Isli sme na usne,tam mu prepichli usny bubienok. Ze bolest hned potom prejde. Nepresla,tak povedali,ze to budu zuby. A nakoniec aj boli. Po niekolkych navstevach zubara sa zuby poriesili a uz viac ako rok podobny problem nemal.

alenka7777
8. júl 2018

ja som mala presne to iste a nakoniec ze angina

evalin88
8. júl 2018

Ja som to mala pri zapaloch zubnych nervov... Pravidelne sa mi to vracia.. Vzdy dufam ze je to ucho a nakoniec su to zuby. Isla by som k zubarovi.. Hlavne ak ta bolest pulzuje a je horsia navecer ked lezis.. Vtedy su to zuby nabeton

mary39
autor
8. júl 2018

Dakujem za odpovede. Praveze je to take divne, teraz mi zase absolutne nic nie je, nic neboli. Len sa mi zhorsila nadcha asi aj z alergie a ked sa mi zapcha nos, skor vtedy to pocitujem, akurat ze teraz to bolo horsie. Zuby ked si skusam aj po jednom, tak sa mi bolest nehorsi, ked nejaka je. Skor ked si pri uchu potlacim, tak tam ma to boli. Ale je pravda, ze to mavam skor vecer

zuzanars
8. júl 2018

Mohol by to byt aj trojklanný nerv. Je to ťažko identifikovateľné aj pre doktora a nie to ešte pre laika. Bolesť trojklanného nervu má kopec symptómov, ktoré sa môžu v pohode hodiť aj na bolesti zubov, zápal ucha, angínu atď. Je to taká bolesť všetkého naraz. Typické pri týchto bolestiach je bolesť prevažne večer.

stankadu
8. júl 2018

mna tiež takto bolelo od ucha až po krk. A veru bol to zub. Mala som jeden citlivý a zubárku som presviedčala, že to ten zub ma bolí. No nebol to ten zub ale o 2 dalej, ktorý vôbec nebolel. Vyvrtala mi blombu a neskutočná bolesť, ale po pár minútach to prešlo a odvtedy som nemala už bolesti. Tiež ma bolieval hlavne večer a v noci.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre