Bolesť ucha a zubov

nikolapet1993
17. dec 2017

Ahojte dievčatá mám takým problém že týždeň má pobolievali zuby a ďasna bola som u dvoch zubárov a vraj zápal ďasien tak mi to ošetrila, bola som aj na ORL kde mi prepichli dutiny vraj môžem mat zápal ale nádchu nemám.Dali mi Zinnat ale stav sa nezlepšuje dnes mám začal bolieť spodný zub a ucho :((((( neviete čo to môže byt ? Som zúfalá a bojím sa:(

katharines
17. dec 2017

Este to moze byt, ze sa ti zapalil koren zubu. Ked sa zapalil mne (akutne), bolela ma cela sanka a nespala som. Zubar by mal urobit RTG zubov a skontrolovat, ci aj korene su ok, a ci nie je potrebna extrakcia. U mna to zubar videl az ked uz bolo zle. A ked beries Zinnat, tak si kup aj probiotika a davaj ich cca 2h po antibiotiku, aby sa ti aspon imunita ako tak udrzala.
A ak je to ozaj len zapal dasien tak kloktaj odvarom zo salvie, alebo repika, pripadne propolisu aspon 3x denne.

nikolapet1993
autor
17. dec 2017

Mám aj probiotiká , ale začalo mám bolieť už aj ucho :( to je ste väčšina bolest ako zub už som hotova :(

nikolapet1993
autor
17. dec 2017

Nechcú mi robiť RTG keď som tehotná :(

katharines
17. dec 2017

A robili ti to rtg u zubara? Pises, ze ta zacal boliet zub. Bolest moze vystrelovat aj do ucha. A dutiny si mala zapchate? Skusala si infralampu? Nepises ako dlho Zinnat beries, ale moze aj byt, ze bakterie su rezistentne, alebo ine ako obsiahne zinnat, pripadne ti moze koren zubu odumierat a to treba poriesit tou extrakciou.

katharines
17. dec 2017

@nikolapet1993 teraz citam, ze si tehotna. A v ktorom tt?

lussyita
17. dec 2017

Skús cesnak (môžeš chvíľku aj pohryzt v ústach a nechať pôsobiť, čo môže trošku stipat), alebo klinček https://zena.pluska.sk/5x-domaca-pomoc-pri-bole...

katharines
17. dec 2017

Uz vidim. Coskoro budes rodit. No v tomto pripade ber viacej probiotik a este aj po skonceni liecby aspon do porodu. V tehotenstve zvyknu boliet a krvacat dasna. To zvladnes tymi vyplachmi, avsak ak ti odumiera koren, to treba poriesit. A tie dutiny - infralampa alebo biolampa su neskodne a mozes svietit aj na to ucho

nikolapet1993
autor
17. dec 2017

BOla som z dvoch zubárov vraj mám zuby úplne krásnej až nám paradont že sú zapálene ďasna :( to boli ale jeden zub dole boli viac a dnes mi zápal asi prešiel do ucha a ja mám strach ze je to trojklanny nerv tak plačem :( Zinat beriem druhý deň ,

katharines
17. dec 2017

Mozu byt aj skryty kaz. Mas ten zub co boli blombovany? Z coho sudis ten trojklanny nerv? Uz si to mala?
Do toho ucha - nakvapkaj na vatovy tampo alkohol a vloz na noc. Malo by to pomoct. A nezabudni vykloktat. Je aj klincekovy esencialny olej, treba vybrat terapeuticky, s kt. Tiez mozes kloktat. Ma silne protizapalove ucinky.

nikolapet1993
autor
17. dec 2017

@katharines Ja nemám ani jednu plombu ani kazy vraj mám. Krásne zuby len tehotenstvom sa mi vraj zapálili ďasna :( a trojklanny nemala len čítam o tom na nete a som z toho vydesena totálne:(

katharines
17. dec 2017

@nikolapet1993 tak ak sa ti da, je lepsie sa vyspat. Ak ti bolest do zajtra neprejde, tak radsej chod za lekarom.

marina24
17. dec 2017

trojklanny nerv to moze byt, podla toho ,co pises, a moze to byt obycajny prievan...ja som to mala neraz,,co ty...aj ked mi mrtvy zub hnil, a ja som o tom nevedela,ale potom po nom,nasledne,ako mi ho osetrili,tak ma bollel este takto pol roka, takze nic moc, nic mi nepomahalo...vobec.
a doteraz vlastne neviem,co mi pomohlo, rada by som pomohla,ale netusim, preslo to potom same od seba
aa akoze sory,ale to co su za odbornici a doktori? sak preboha prepichovat dutiny??? bez priciny,ked nie si chora? a boli ta zub? a davat zinat,ked ani nevedia,co preboha? to co je za debilina?ako nie som doktor,ale katastrofa, nech radsej poslu na neurologiu,to moze byt kludne aj trojklanny podrazdeny

ivetka_kamo
17. dec 2017

Malá som podobný problém pred mesiacom, vybrali mi na pohotovosti nervy z hornej osmičky, bolesť sa zmiernila ale k večeru znova začala, tak vybrali aj zo spodnej a mala som pokoj. Presne ako ty opisujes, zuby zdanlivo v poriadku, podľa mojej Dr to bol trojklanny nerv, z čoho sa na pohotovosti chytali za hlavu, že to ny som im inak steny skriabala. Osmičky som si dala potom vytrhnúť na následnej návšteve u mojej Dr

nikolapet1993
autor
17. dec 2017

Slovenskí lekári sú odborníci fakt ja keď to vidím ako nevedia čo robia mi je do placu

ivuska027
17. dec 2017

No podľa toho čo píšeš, mne sa zdá, že mas zápal trojklanneho nervu. Ja som to mala 3x 😞 Urýchlene navštív neurológa.

dorottka
18. dec 2017

Nezatinas moc zuby v tejto dobe? To sa moze prejavovat presne tak ako popisujes - zuby bolia plus vystreluje do ucha, kedze hned vedla ucha je sankovy klb. Aka je to bolest? Skus popisat.

nikolapet1993
autor
18. dec 2017

@ivuska027 ako ti to liečili ??? :( @dorottka neviem o tom že by som zatinala zuby možno v noci :(

ivuska027
18. dec 2017

@nikolapet1993 no berú sa na to lieky, neuralgiká. Ono to postupuje, od zuba k uchu, neskor aj oko a pol hlavy. Lieci sa to dlho, hlavne ak nemas spravne lieky ako ja. Prvýkrát som sa liecila skoro tri mesiace, z toho 2 trvalo, kým liek zabral. Zjedla som popri tom asi za vedro analgetik. Druhýkrat som povedala, ze chcem ine lieky a tie zabrali prakticky do týzdna. Brala som aj injekcie milgamma. Tie pomahali tiez na regeneraciu. Najhorsie na tom je, ze sa to vracia. Neda sa to uplne odstranit. Mne napr to spušta zubar. Nech je akokolvek šetrný voci mne, aj tak mi to rozbehne. Mam doma lieky, hned si ich nasadim na tri dni, resp do vymiznutia priznakov. Uz to viem identifikovat.

katharines
18. dec 2017

@ivuska027 pozor na akekolvek lieky pocas tehotenstva. Babatko je na 1. Mieste.

larosabigi
18. dec 2017

Trojklanny nerv je strana bolesť, prirovnavaju ju k pôrodným bolestiam. Mňa bolelo ale zápal som nemala našťastie. A bolelo strašne.

nikolapet1993
autor
18. dec 2017

@larosabigi a teba ako liečili ? :( @ivuska27 ale čo mi dajú keď som tehotná za mesiac termín Ach bože môj :(

dorottka
18. dec 2017

@ivuska027 A ako ti to spusta zubar? Pri akych ukonoch? Mozno injekcie, ci?

ivuska027
18. dec 2017

@katharines to som si nevšimla ☹
@larosabigi trojklanny nerv boli na stupnici 1-10, 11 😞 To je bolesť, že aj von oknom by si skočila, len nech to prestane.
@dorottka nuž neviem, vŕtanie, vyberanie nervu... Teraz už hocičo. Aj silný chlad a vietor mi to rozdrazdi ☹

rucka77
18. dec 2017

A nemáš proste len nafúkané v uchu?

jonnie
18. dec 2017

blba babska rada...skus si alpou zvonku natriet tu sanku az k uchu a za uchom a uvidis, ci to trosku stiahne bolest.

katharines
18. dec 2017

Vyskusala so si dat ten tampon s alkoholom do ucha? Zaberaju antibiotika? Lebo ak nie, liecba je zbytocna.

nikolapet1993
autor
18. dec 2017

Je mi trosinka lepšie nechcem to zarieknuť :( drzte palce

zuzkamargit
18. dec 2017

a ak mas doma 31-ku olej nahodou, potieraj zvonku a vyplachuj usta s 2 kvapkami v pohari vlaznej vody 😉

lilu7
19. dec 2017

Nerv?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre