Bolesť rebier u XL tehuliek

18. dec 2023

Ahojte, tie čo ste mali nadváhu pred tehotenstvom, boleli vás rebrá?
Ja som mala dosť kg navyše, som nízka, no cítila som sa celkom fit, teraz som v 6.mesiaci a doslova umieram. Brucho od pupka hore mám tvrdé, napnuté, bolia ma rebrá strašne. Žiadna poloha mi neuľaví od bolesti. Pritom spodok brucha, okolo pupka a nižšie mám mäkký, neboľavý 😞 moje brucho má takýto “opačný” tvar. Keď sa najem je to ešte horšie 😞
Ani neviem či nechcem radu, lebo viem, že len schudnúť pomôže. Ale mali ste to tak aj vy?
Ďakujem

reanda
18. dec 2023

nie, nemala.. preco myslis, ze na vine musi byt iba nadvaha?

autor
18. dec 2023

@reanda v prvom tehotenstve som mala na začiatku o 10 kg menej a takéto problémy som nemala. Tak podozrievam váhu. Neviem čím by to mohlo byť spôsobené, len tak hádam, ale tá vrchná časť brucha je proste hrozne napnutá a boľavá…

reanda
18. dec 2023

ja som mala nadvahu v oboch tehotenstvach a ani pri jednom ma neboleli rebra, ani som nemala tvrdu iba hornu cast brucha.. moze to byt sposobene aj problemom s niektorym organom - zaludok, pecen, zlcnik.. nemyslim, ze take bolesti a napnutost by boli iba kvoli tuku

rybka1987
18. dec 2023

Ja mam rovnake problemy ako ty a nemam nadvahu, takze ono je to mozno len obyc priznak tehotenstva ☺️ A potesim ta - kojenim sa krasne chudne 🙃🙂🙃🙂

dixitka
18. dec 2023

To nie je nadváhou, ale uložením bábätka. Mňa tak hnusne začali tlačiť rebrá doslova zo dňa na deň - keď sa syn otočil hlavou dolu (cca v 30. týždni). A trvalo to až do pôrodu, nadváhu som nemala. A tiež som mala bábo uložené vysoko, ako aj ty podľa toho obrázka. Brucho mi kleslo nižšie asi až keď synovi už trčala hlava von 😀 Zasa niekoho bábätko tlačí dolu v panve, to je podľa mňa ešte horšie ako rebrá. Treba vydržať… ale pre istotu sa spýtaj dr., lebo niekedy za tým môže byť problém s pečeňou, ale to by sa zrejme ukázalo aj z krvi

andreakg
18. dec 2023

Ja som nemala nadváhu a tiež má veľmi tlačil do rebier.

autor
18. dec 2023

@dixitka doktor mi presunul poradňu až na január, tak uvidím. Ak by sa to zhoršovalo asi pôjdem. Krv mi brali naposledy v 16-17tt a teraz som 26tt. Ale bolí ma to na oboch stranách, raz viac naľavo, raz viac napravo. V 30-32tt by som to už čakala, ale takto skoro nie… v prvom tehotenstve mi brucho tiež nekleslo, aj po pôrode išlo pomaly dolu. No netlačilo ma nikde nič.
Dnes som proste hotová 🥴 a trvá to už pár dní, raz je lepšie, raz horšie 😞

autor
18. dec 2023

Ďakujem za odpovede všetkým 🙂 budem musieť asi len vydržať…

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre