Ahojte, tie čo ste mali nadváhu pred tehotenstvom, boleli vás rebrá?
Ja som mala dosť kg navyše, som nízka, no cítila som sa celkom fit, teraz som v 6.mesiaci a doslova umieram. Brucho od pupka hore mám tvrdé, napnuté, bolia ma rebrá strašne. Žiadna poloha mi neuľaví od bolesti. Pritom spodok brucha, okolo pupka a nižšie mám mäkký, neboľavý 😞 moje brucho má takýto “opačný” tvar. Keď sa najem je to ešte horšie 😞
Ani neviem či nechcem radu, lebo viem, že len schudnúť pomôže. Ale mali ste to tak aj vy?
Ďakujem
@reanda v prvom tehotenstve som mala na začiatku o 10 kg menej a takéto problémy som nemala. Tak podozrievam váhu. Neviem čím by to mohlo byť spôsobené, len tak hádam, ale tá vrchná časť brucha je proste hrozne napnutá a boľavá…
ja som mala nadvahu v oboch tehotenstvach a ani pri jednom ma neboleli rebra, ani som nemala tvrdu iba hornu cast brucha.. moze to byt sposobene aj problemom s niektorym organom - zaludok, pecen, zlcnik.. nemyslim, ze take bolesti a napnutost by boli iba kvoli tuku
Ja mam rovnake problemy ako ty a nemam nadvahu, takze ono je to mozno len obyc priznak tehotenstva ☺️ A potesim ta - kojenim sa krasne chudne 🙃🙂🙃🙂
To nie je nadváhou, ale uložením bábätka. Mňa tak hnusne začali tlačiť rebrá doslova zo dňa na deň - keď sa syn otočil hlavou dolu (cca v 30. týždni). A trvalo to až do pôrodu, nadváhu som nemala. A tiež som mala bábo uložené vysoko, ako aj ty podľa toho obrázka. Brucho mi kleslo nižšie asi až keď synovi už trčala hlava von 😀 Zasa niekoho bábätko tlačí dolu v panve, to je podľa mňa ešte horšie ako rebrá. Treba vydržať… ale pre istotu sa spýtaj dr., lebo niekedy za tým môže byť problém s pečeňou, ale to by sa zrejme ukázalo aj z krvi
Ja som nemala nadváhu a tiež má veľmi tlačil do rebier.
@dixitka doktor mi presunul poradňu až na január, tak uvidím. Ak by sa to zhoršovalo asi pôjdem. Krv mi brali naposledy v 16-17tt a teraz som 26tt. Ale bolí ma to na oboch stranách, raz viac naľavo, raz viac napravo. V 30-32tt by som to už čakala, ale takto skoro nie… v prvom tehotenstve mi brucho tiež nekleslo, aj po pôrode išlo pomaly dolu. No netlačilo ma nikde nič.
Dnes som proste hotová 🥴 a trvá to už pár dní, raz je lepšie, raz horšie 😞
Ďakujem za odpovede všetkým 🙂 budem musieť asi len vydržať…
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
nie, nemala.. preco myslis, ze na vine musi byt iba nadvaha?