Bolesť rebier počas tehotenstva

16. júl 2024

Ahojte baby
Mám takú otázočku už od min. týždňa mám bolesť pravého rebra ako bolesť je strašná niekedy až neznesiteľná, keď si ľahnem ok dá sa ,ale akonáhle sa idem otočiť alebo postaviť už to je hrôza keď sedím chodím stále bolesť až pálenie zajtra idem k lekárke tak poviem jej o Tom
Mastim si to dávam aj obklady ale je to strašné dnes som si to stiahla pod prsiami s elastickým obväzom trošku to pomáha ,ale bojím sa vypiť nejaký liek od bolesti no neviem či tak bábo tlačí alebo to môže byť aj niečo iné som 34tt. Ďakujem vopred za každú radu

dixitka
16. júl 2024

Môže byť, že ti tlačí na pečeň. Alebo to rebro. Mne to začalo v 30. tt, syn sa mi zapieral do rebier, tiež takto na pravej strane. Ale zas nebola to neznesiteľná bolesť ako popisuješ, len také nepohodlie.

autor
17. júl 2024

@dixitka no bolesť neprestáva zobrala mi lekárka krv na pečeňové a zápalové testy tak uvidíme čo ako keď sa to bude zhoršovať tak mám ísť na pohotovosť inak volať v pondelok ,ale horšie už je že mi to stojí rebrového oblúka ide už do pravého boku až do chrbta .

dixitka
18. júl 2024

No držím palce, nech ti to prejde a nie je to nič vážne. Skús sa prípadne trochu ponaťahovať do strán - v stoji alebo v tureckom sede zdvihneš pravú ruku a spravíš úklon doľava, aby si cítila jemné ťahanie na pravej časti trupu (ľavú ruku daj vbok alebo sa o niečo opri). A potom naopak. Pritom zhlboka dýchaj. Takto podporíš rozťahovanie spodných rebier, aby sa urobilo viac miesta pre bábätko.

bria55
18. okt 2024

Môžem sa spýtať ako to dopadlo? Mam presne ten istý problém no u lekarky som ešte nebola. Bola si za obvodnou alebo za svojou gyn.? Dakujem

autor
18. okt 2024

@bria55 no bola som u gynekologičky zobrala mi krv ,ale nepotvrdilo sa nič
Už mám po pôrode a stále bolesti ešte sa aj zhoršujú tak idem tento mesiac na sono tak uvidíme zase tam.... Držím palce nech všetko dobre dopadne

bria55
19. okt 2024

Ďakujem za odpoveď 😊och tak to mi je luto ze to pokračuje lebo mňa to realne obmedzuje pri normalnych cinnostiach a o spaní ani nevravím😣takže ak sa maš k tome ešte mimi tak to musí byť dupľom naročné pre teba😖toho sa bojim ze traz v tehu nič nikto neporieši len čakam či to neprestane v tom cca 37tt ked by uz malo byť babo nižšie ale som este len 34tt 😅

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre