Bolesť pri ležaní na pravom boku v 34. týždni

14. nov 2021

Dobrý den, uz pár týždňov pozorujem bolesť pri lezani na pravom boku. Začalo to cca 30tt ako taký nepríjemnejší tlak a každým dnom je to viac nepríjemnejšie. Ako keby mi nieco strašne vadilo a tlačilo na rebrá ci chrbát na pravej strane. Ked sa pretočim na ľavu stranu tak to vôbec nepociťujem. Mam ist na nejake vysetrenie v prípade ze to nesúvisí v tehotenstvom? Alebo to je kvôli tehotenstvu. Je to dosť nepríjemne. Mali ste to niekto?

luci_ba
14. nov 2021

v tehotenstve sa odporúča ležať na ľavom boku. Aj mne je tak pohodlnejšie, na pravom boku vydržím tak 5 minút a musim sa otočiť. Nemyslim si že to treba riešiť u Dr.

autor
14. nov 2021

@luci_ba som z toho nervózna, na chrbte nemôžem ležať ze to vraj tiež nie je bezpečne pre dieťa, na pravom boku ležať teda tiež nemôžem kvôli tej bolesti uz ma ide poraziť na tej ľavej strane stále 🙄

evica17
14. nov 2021

No musis si zvyknut a pretrpiet to. Ja som porodila sice 35tt , ale uz ma tiez bolelo ked som.dlho lezala na jedne strane, na chrbte sa uz vobec nedalo. A vraj cim vyssi tt tym horsie to je, ze zene sa kvoli tomu aj tazsie spi. Po porode si vychutnas zas ze si mozes lahnut na brucho a spat ako chces 🙂

jaruska_12
14. nov 2021

Ja mám niekedy ráno pocit že s toho prehadzovania mám svalovku 😂 k tomu problém zo spánkom , už len porodiť 😇😇😇

nafka0483
14. nov 2021

Tlacis vtedy na dutu zilu a preto ti je zle. Niekto to ma pri lezani na chrbte, niekto aj/len na pravom boku (nie su to moje dohady, je to info od lekarov ;) )

Je to v tehotenstve normalne, musis proste lezat len v polohach kedy sa citis dobre ;)

nafka0483
14. nov 2021

Pripadne skus a chrbte ale nie uplne rovno, podloz si chrbat a hlavu akoby do polosedu - ak ti nebude zle, tak to nevadi ani babu ;)
Alebo mne je niekedy dobre ked nie som ani uplne na boku ani na chrbte, ale tak medzitym 😅 lavu stranu si podlozim tehotenskym vankusm cize nie som uplne na chrbte.

kkovacovak
14. nov 2021

Mám pár dní pred pôrodom a v noci spím na chrbte. Vôbec to nie je nebezpečné. Ak je ti zle na pravom boku tak skrátka na pravom boku nespi 🤷‍♀️ Veď máš v bruchu dieťa tak je jasné čo ťa tam tlačí. Musíš spať tak ako je ti pohodlné takže naľavo alebo na chrbáte.

miskamicha
15. nov 2021

Nemala by to byt vyslovene bolest. Moze to byt kludne z obličky lebo v tehu dochadza aj k utlaku na mocovod a ty padom k rozsireniu duteho systemu oblicky..ale zas moze to byt aj chrbtica. Urcite to spomen gynekologovi.

kavicka12
10. jan 2022

Ja mám ten istý problém no nie som tehotná ,a keď už si myslím že spim tak príde taký tlak odrazu že skoro s postele spadne m🤔

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre