Bolesť pravej strany krížov v 37. týždni

heidi_nm
30. nov 2013

Ahojte maminky, už týždeň ma trápia kríže, hlavne pravá strana..myslela som si že ma len pri upratovaní seklo, bola som asi 3 krát u fyzioterapeuta a aj cvičím nejaké cviky čo mi poradil, bolo to stále lepšie a dokonca predvčerom ma nič nebolelo ale včera znova a dnes ráno už úplne, ťažko sa mi aj chodí....máte s tým skúsenosti? Troška mi je lepšie keď ležím, ale dlho ležať nevydržím, stále musím niečo robiť 🙂 Ďakujem

mijunik
30. nov 2013

@heidi_nm ahoj, ja si myslím, že sa bábenko uložilo tak, že Ti tlačí nejako na nerv a preto Ťa to bolí. Ja s tým skúsenosti nemám, mňa kríže začali pobolievať až tesne pred pôrodom, vlastne mi tak začínali kontrakcie, ale to netrvalo týždeň, ale dva dni. 🙂 Možno by si mohla skúsiť opatrne pošťuchať bábo alebo ho pohladkať, jemne postrčiť, naozaj jemnúčko, aby sa trošku posunulo alebo sa inak uložilo v rámci možností priestoru, ktorý má. Snáď Ťa to prestane bolieť. Ak nie, zašla by som k lekárovi, kľudne aj na pohotovosť, nech Ti povedia, čo sa deje a hlavne nech pomôžu do bolesti. 🙂 Ale neboj sa, pôrod tu bude čochvíľa a verím, že najneskôr tesne po ňom sa Ti uľaví. 🙂

heidi_nm
autor
5. dec 2013

@mijunik Ďakujem za rady 🙂 dnes som bola u dr takže už sa pripravujem, rozťahuje sa mi panva a že babatko je už pripravené takže o chvíľu je to tu 🙂

mijunik
6. dec 2013

@heidi_nm vidíš to ma nenapadlo, že Ťa kríže môžu bolieť aj tak "prirodzene" - rozťahovaním panvy. 🙂 Stále to tak bolí, či to teraz ustalo? Neluške odkazujem, nech v brušku poslúcha a potom, keď sa už rozhodne vyliahnuť sa (odporúčam až po Silvestri, možno bude ona to prvé novoročné bábenko), tak nech dovolí maminke aspoň trošku sa vyspať a oddýchnuť si. 😀 Inak - krásneho Mikuláša prajem. 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre