Bolesť pod pravým rebrom v 28. týždni

danielka1218
24. okt 2024

Ahojte, momentalne som v 28tt a mam bolesti pod pravym rebrom doobeda je to fajn ale po obede a hlavne ak zjem nieco mastnejsie bolesti zacnu takze tipujem to na zlcnik. Tiez sa mi ulavi ked si lahnem na lavy bok. Uz som objednana aj na sono zlcnika ale aj tak ma to zaujima. Chcem sa spytat ake ste mali vy priznaky zlcnikovych kamenov v tehotenstve? Po porode ste museli ist na operaciu?

luciferka93
24. okt 2024

@danielka1218 ahoj, ja som mala v tehu potvrdený zlcnikovy kameň, bolest pod pravým rebrom, pomáhalo len ležať na boku alebo chrbte... Mala som nasadenu prísnu zlcnikovu diétu počas tehotenstva aby som nedostala zlcnikovy záchvat a po pôrode asi cca rok od neho mi vyberali aj žlčník, lebo tie bolesti neustupovali a kameň narástol z 1cm na 2 cm. Držím palce do konca tehu, je to patalia ale dá sa to v pohode keď vyradís potraviny co ti vadia... A po pôrode tiež tak isto dávať pozor. Ja som nechcela odchádzať od malého tak som čakala rok kým som šla a teraz mam pokoj

danielka1218
autor
25. okt 2024

@luciferka93 Dakujem za odpoved. Presne aj mne pomaha lezat na boku alebo chrbte. A bolesti sa zhorsovali k veceru? Ci zalezalo co si zjedla cez den? A kavu si pila? Ja si robim Caro ale kavu mi chyba 🥲 No som zvedava ci sa mi na sone potvrdi kamen ale vsetky priznaky tomu nasvedcuju. Dakujem ti krasne za odpovede 🙂

luciferka93
25. okt 2024

@danielka1218 skôr záležalo co som zjedla, nemohla som nič co malo ani zrnká, mne vadili aj rajčiny hocijaká zelenina... Malinko som toho mohla jest... A kávu vôbec a poviem ti pravdu do vybratí som ju nemohla nerobila mi vôbec dobre.. 😣 Držím teda palce na sone.. Véd není to tragédia len je to obmedzujúce, ale potom si daj vybrať a budeš mat pokoj 🙂 teraz jem všetko aj kávu pijem 😁😍

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre