Ahojte baby som prvorodicka a od 29 tyzdna ma zacala boliet panva a mavam pocit ako keby som mala na posve svalovku no na dotyk to neboli boli to len pri vstavani alebo chodeni .... Dnes som 30tom tyzdni a bolest sa stupnuje hlavne v noci pri prevalovani sa.... Pocula som, ze pocas tehotenstva sa moze zacat otvarat posva a pripravovat sa na porod je to mozne?? Ja zijem v UK a tu nas nekontroluju gynekologicky....Myslim si, ze to moze byt sposobene aj tym, ze babo tlaci na panvu tym ako rastie a s toho ma to boli.... Budem rada za kazdu skusenost vopred dik :]
@patriciaconkova19 Ahoj.Ja mam tretie tehotenstvo a z mensimi prestavkami mam toto od 18tt.Niekedy ani chodit nemozem co ma to tak boli a hlavne lava strana a ked ma to chyti tak nohu taham za sebou nespravim ani krok.
Ja som mala bolesti panvy prvé tehotenstvo a aj teraz a skoro od začiatku neskutočne bolesti :( donedávna mi v noci aj praskala panva asi 2 týždne bolo to nepríjemne moc,.. A spodok ma boli miestami, ked lezim až nohy neviem preložiť alebo ked chodím to boli aké ináč Ok 🙂
Aj mna to trapi uz par tyzdnov, ale chvalabohu sem tam mam kludnu noc. Je to riadny des, niekedy ma bolia nohy az pi clenky, niekedy len po kolena.... Niekedy bedra.... A vraj ro bude po porode trvat kym sa stiahne spat....
Mna tiez boli ako keby posva.akurat vcera som si vsimla ze je bolestiva a opuchnuta ale modriny tam memam.no a kostrc boli samozrejme.hlavne ked na tvrdom sedim.mam pocit ze mi nieco brani si sadnut a citim tlak na vchod posvy.doteraz tvrdnutie brucha a teraz toto....neznasam dlhe sedenie u znamych a tak.ale aj tak treba chodit :(
Baby, u mna toto iste, ani neviem, od ktoreho tyzdna to zacalo, ale bolest je to neskutocna, hovorim si, ako keby som zavazie mala pripevnene zo spodu, v noci sa prevalit, to je utrpenie, jak 100 kil, keby som mala a staci trosku pochodit, citim to aj 3 dni, potom ledva chodim... ;)
@jahodka4 presne ako ja, ale to uz sa babatko taha nizsie cez porodne cesty a vsetko sa pripravuje na porod tak to preto.. bude dobre len treba vydrzat 🙂 mna jedine co trapi je, ze mam akoby rezanie tam dole niekedy, akoby mi niekto ziletkou presiel cez mechur a posvu.. strasne neprijemne, ale musim vydrzat 🙏
@matik3110 Aj ja mam niekedy pocit, ako keby ma tam dole pichalo obcas, ale skor asi ked som viac v pohybe, no, este, ze sa netvaram a vsetko je v poriadku, len je to dost neprijemne v tom, ze clovek uz pomaly nezvlada bezne cinnosti, nechcem aby ma kazdy pri vsetkom obskakoval, clovek potrebuje niekam ist a ledva sa tam dotiahne, potom sa bojim, ze ked viacej chodim, tak sa este nieco stane, pri tych bolestiach... 🙂
@jahodka4 to poznam, v noci mi je az do placu z tej bolesti a cez den kym sa rozhybem... a to ani nevladzem stat dlho uz ani nic.. a sama si nepomozem lebo da neda.. mne ta bolest trosku prestala cca pred 3 tyzdnami ale uz je to tu zas.. som v 39tt a len cakam kedy to uz pride lebo sa takto neda vobec fungovat
@matik3110 Och, my este len 33tt pomaly, vy uz to mate zachvilku za sebou, tak drzim palce, no v noci je to brutal, najlepsie sediet na zadku a ani sa nepohnut, ale treba este veci dokupovat, k lekarovi sem- tam ist, ved aj tak som doma zavreta a uz je to dost, co clovek len obcas niekam vybehne, uz bude zachvilku dobre, potom pridu ine starosti, s najvacsou pravdepodobnostou este vacsie, budeme na toto len s nostalgiou spominat... 🙂
Ahojte babenky ja som v 29tt a ties cítim taky tlak od spodu hlavne keď stávam s postele už asi od 26tt je to nepríjemné ako keby som mala svalovku.. Pri prvom tehotenstve som to nemala
Ahojte mam napuchnutu posvu a aj ma boli som 39tt brucho ma boli chrbát veľmi nevládzem ani sedieť ani chodít sem tam mam pichi do spodku a ako keby som sa pocikala už 2x
@rozalinda2610 ahoj nejdeš už rodiť keď máš všetko toto co si napísala
Ahojte baby som v 32tt v pondelok som bola na kontrole keďže som na rizikovom. Mám myom a skrátený krčok. Ale od večera mi začali zase také bolesty v panve že som celú nič nespala strašne tak sa bojím aby to už nebol pôrod. Bojím sa keďže je pri skoro beriem magnezium a progesteron. Mávam aj tlaky dole keďže malinká je otočená dole hlavou. Baby upokojíte ma že to je este ok 🥲🙏
Ahojte , mám to podobne ako opisujete ...boli ma pošva aj zadok ako keby ma niekto otváral nasilu neviem to ináč napísať aj bolesť a pocit keď chodím ako keby som mala dole zavesené závažie...pri prvom som to nemala ..som ešte len v 27 týždni ..dosť mi to príde ako keby mal prísť pôrod ...čo vám zistili nakoniec rodili ste skor ? Alebo sú to príznaky niečoho iného
@simonkaa333 ahoj ako to dopadlo všetko bolo ok? Ja mám to iste ale od 20 tt. Teraz budem v 27 tt. A bojím sa či to nie sú príznaky predčasného pôrodu 🙁
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj urcite to moze byt tym ze porodne cesty sa pripravuju, babo sa zvacsuje a tak..ja som to zazili pri druhom tehotensvte tiez tak okolo 30 tt na jednej strane tahalo ze som 3 tyzdne leda chodila potom som sa citila ako keby som presexovala kazdu noc