Ahojte pri dlhšom sedení alebo lezani na chrbte mam problém ze ma veľmi bolí kostrc a panva, až sa mi ťažko dvíha s týchto pozícii. Myslíte že to môže byť tehotenstvom? nejako extrémne som ešte nepribrala. Takztiez som si spomenula ze minulý rok som spadla na schodoch keď som si kúsok udrela kostrc, no nebola som vtedy u lekára asi po týždni bolesť odišla. Môže to mať nejaký súvis aj stým pádom?
Prve tehotenstvo som bud prelezala alebo som sedela bokom, na zadku som nemohla tak ma bolela kostrc. Pri druhom nic. A to som nemala ziadne starsie zranenie. Lekar mi vravel, ze je to polohou plodu, ze tlaci, porodomto preslo. Treba vydrzat
@buzz5 aj ja mam taky problem. Lekar vysvetlil, ze ide o pomale roztahovanie a prisposobovanie sa panvoveho dna. Hoc si v nizsom stadiu tehotensta nevadi, telo sa uz pripravuje na vyssiu hmotnost babatka v brusku a na samotny porod
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
môže to súvisieť aj so starším zranením a môže to súvisieť aj so zmenami kvôli tehotenstvu. ja som tiež v tom čase nejako extra nepribrala, ale ako sa mi začala rozťahovať panva kvôli tehotenstvu, tak som mala veľké bolesti krížov a bedrových kĺbov. normálne som chodila na rehabilitácie a natierala Traumeel S - homeo krém. tento som používala aj po pôrode.