Ahojte,
chcem sa spýtať skúsenejších. Budem prvorodička, aktuálne prebiehajúci 38.tt. Minulý týždeň som zažila asi prvých poslíčkov v podobe návalov bolesti krížov (pre mňa sú toto typické menštruačné bolesti, nie bolesť podbruška, ale krížov). Odvtedy som intenzívne bolesti nemala, ale mierne bolesti krížov akoby pretrvávali s menšími prestávkami väčšinu dňa od konca min.týždňa. Môže byť toto nejaká príprava tela na pôrod, alebo je to spôsobené telesnou váhou? Aj keď je zaujímavé, že od toho incidentu s poslíčkami... Mala to tak niektorá z Vás? Inak zatiaľ je vraj všetko v poriadku, maternica relaxuje, krčok uzavretý (takto to bolo min.týždeň v piatok na kontrole).
@lenkaspalka Dakujem ti krasne za odpoved 🥰 ine problemy nemam, tak verim, ze je vsetko inak v poriadku...ale keby sa bol vypytal uz po 38. tt, nevadilo by mi 😂 to cakanie, plus v noci skor nespim ako spim (caste chodenie na zachod, budenie na sny, pohyby, bolesti krizov)... Tak uvidime.🤗
@sindyem ahoj, tak tebe sa to uz pomaly blizi,velmi rychlo nam to ubehlo. Prajem ti rychly a bezproblemovy porod.ja mam tiez bolesti uz dlhsie teraz som v 34.tt, toto zehotenstvo je uplne ine ako s dcerou. No a tie bolesti mozu byt tou pripravou ze teda uz sa ti panva aj maternica roztahuje-chysta sa na porod, krpec sa ti posuva dole tym padom sa ti meni aj tazisko tela. Bude ti viac tlacit na spodok, ten moj este rotuje tiez som zvedava ze kedy sa zacne chystat. Kedy mas termin?
@nicole003 Ahoojky 🤗 juj, veru ano, blizi sa nam to. Termin mam o vyse dva tyzdne, ale mam pocit, ze to pride skor. Brusko mi dost kleslo..maly je otoceny hlavinkou dolu uz od 35.tt, a vraj nou dost nalieha na krcok, co aj citim niekedy dost neprijemne, az takym tlakom...takze mozno to bude aj skor 🤗 uvidime. A vy ako?? Ako sa citis?? Je vsetko v poriadku?
@sindyem to je len dobre ked je nachystany uz aspon spravnou polohou. Malinky je v poriadku, ja som ale vychytala vsetky problemy a strasti ktore len existuju. Na porod uz cakam ako na vianoce, nech to uz mam za sebou na kompletku 😁 uz zacinam poradne kazdy tyzden a idem sa hadat aj s mojim neurologom kt. tvrdohlavo odporuca sekciu, co ja ale odmietam bez vaznejsej indikacie. Endokrinologia ma este caka odber a uz som vysadila liek na riedenie krvi. Tak hadam to uz dobojujeme v zdravi obaja. Som rada ze si uz zachvilku mozete uzivat malinkeho.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@sindyem ahoj, ja som ako prvorodička mávala takéto bolesti už v 36.týždni, myslela som, že sa bábo vypýta skôr na svet, keďže krpec mal byť veľký podľa rozmerov. Dokonca aj poslíčkov som mala, potom to po 10 tích dňoch prestalo, bolesti bývali len málinko. Nakoniec som ešte prenášala a dávali mi vyvolávačku. A to večer pred pôrodom som myslela, že už mám ozaj kontrakcie, ráno som sa zobudila a nič sa nedialo. Tvoje telo sa pripravuje. Tiež nezabudni, že drobček má už málo miesta, môže ti tlačiť na chrbticu, orgány, bolesti môžu byť rôzne. Pokiaľ cítiš pravidelné pohyby bábätká a nemáš iné ťažkosti, tak je to vporiadku.