Bolesť jazvy po sekcii v 34. týždni

lilly2303
19. aug 2021

Ahojte baby potrebuje poradiť. Som v 34 tt a dosť ma začala bolieť jazva po sekcii ( sekcia pred 7 rokmi ), je to taká ťahavá a bodavá bolesť. Bolí ma to pri chôdzi a keď sa naťahujem pri vstavaní a otáčaní v posteli a tiež aj keď mám dlhšiu dobu plný mechúr tak cítim až taký nepríjemný tlak. V mechuri pri chôdzi cítim také pichanie. Ú lekára som s tým bola posledné dva týždne už dva krát a dva krát aj na pohotovosti. Vyšetrili mi moč a bol v poriadku aj jazva je vraj v poriadku. Stretli ste sa s tým niektorá? Je to normálne?

vivien16
19. aug 2021

@lilly2303 áno je to normálne, keďže sa ti naťahuje koža a s ňou aj jazva. Jazvu si treba aj každý deň ponaťahovať do každej strany aby sa akoby “nescvrkavala” (to sa robí hlavne po tehotenstve)

lilly2303
autor
19. aug 2021

@vivien16 ďakujem 🙂 snažím sa ju naťahovať, ale je to dosť ostrá bolesť a hlavne keď sa mi naplní mechúr vtedy sa ledva plazim na wc. Dosť ma to vydesilo lebo tá bolesť je dosť podobná tej ako keď som bola cca 2 týždne po sekcii a hlavne to že ma bolí mechúr sa mi nezdá, bojím sa aby som tam nemala nejaké zrasty :(.

vivien16
19. aug 2021

@lilly2303 to by Dr videla keď ti sono robila. Teraz je tá jazva citlivá keď to natahujes. Hlavne po sekcií (mesiac po, mi to robila fyzio) by sa mala poriadne ponaťahovať do každej strany.

euka210
19. aug 2021

@lilly2303 je to normalne a nezavidim...ja som mala problemy po 2.sc pri tretom porode posledne tyzdne, do nemocnice pre istotu...ale jazva bola ok...len bolesti akoby som bola cerstvo po sc...bolelo ma aj kychnutie a zakaslanie. Nestastie som tak bola max.3t a maly siel sekciou von.

euka210
19. aug 2021

@lilly2303 ja som mala plno zrastov, na stole som bola o pol hodinu viac ako normalne ako ich odstranovali.

lilly2303
autor
20. aug 2021

@euka210 áno presne ako keby som znovu absolvovala sekciu. Aj ja mám mať znovu plánovanú sekciu práve kvôli jazve, Dr. hovoril že by to malo byť do 38 tt. A zrasty ti bolo vidieť na sone? Lebo mne povedal že to na sone nie je vidieť iba keby boli obrovské, že to jedine laparoskopicky vidieť.

euka210
20. aug 2021

@lilly2303 nie, ja som o zrastoch nevedela, aj po prvej nieco bolo, ale po druhej vela...a to som aj brala wobenzym alebo nieco podobne co mi odporucila dr.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre