Bolesť hrudníka/pľúc v 24. týždni

lulu810
2. jan 2021

Ahojte dievčatá... Pred týždňom mi zacali neskutočne bolesti pod pravou lopatkou. Gynekologicka povedala ze tam mam asi len niečo bloknute. Včera som sa v noci zobudila na neskutočnú bolesť hrudnika..
Neviem ci je to hrudník alebo pľúca. Už som z toho zúfalá. Končím 24.tt.mate niektorá podobnú skúsenost?

majamat
2. jan 2021

@lulu810 podobnych skusenosti ma mnoho ludi,a le tebe to nijak neppomoze. chod k dr, nech ta aspon popocuva. neviem v myslim, ze vo vyssich tt by sa aj rtg asi dal vynimocne spravit. no dr. casto aj posluchom dokazu rozoznat, ci ide o zapal pluc.

a teda nepises, ci mas ine piznaky, byva aj zapal pluc, bez vyraznych inych priznakov, ale to je skor vynimocne pripadne tam priznaky aj su, ale clovek to prehliada. pokial sa jedna napr, o starych ludi a deti, ti casto uz priznaky nevedia vyhodnotoit. cize aj ked sa zapal pluc javi ako bezpriznakovy, nemusi to tak byt a tych bezpriznakovych bude fakt minimum.

marca12
2. jan 2021

Prikladaj si teple obklady,nahrievaj fenom lopatku a bolave oblastni. Muz nech ti jemne rozmasiruje oblast lopatky a horne trapezy v okoli krcnej. Trapezy a krcnu si tiez nahrievaj fenom. Bloknute v oblasti lopatky vyrazaju do hrudnej chrbtice a ramena. Skus natierat indametacinovym gelom alebo flectorom,voltarenom.

gubiko
2. jan 2021

ja mávam bolesti hrudnej chrbtice (lopatky) a bolesť mi vystreľuje až dopredu a niekedy to vyzerá, akoby ma boleli pľúca. mám to chronické a niekoľkokrát do roka. takisto sa vtedy neviem poriadne nadýchnuť, pretože mám zatuhnuté svalstvo. pomáha ležať a nahrievať, uvoľňovať sa aj psychicky. mne to psychika zhoršuje, zo začiatku som mávala paniku pre to nadychovanie, je to doteraz nepríjemné, ale už viem, čo robiť, takže si ľahnem a po chvíli sa nadýchnem.
ako píše marca, nahrievať suchým teplom (pomáha mi ohrevná poduška), namazať konopným mazaním hrejivým. takisto dávať veľký pozor na prievan, chlad. lepšie teraz tú oblasť nesprchovať. keď sa mi to neuvoľňuje, tak si dávam dorsiflex s ibalginom/dislofenacom/novalginom. ty si ale žiadny liek nedávaj bez konzultácie s lekárom.
môže byť, že tehotenstvo (záťaž na bruchu) a prievan alebo preťaženie (dvíhanie niečoho ťažšieho) ti to spôsobilo. no, ako píše majamat, kontaktovala by som v pondelok lekára. dovtedy veľa lež, nahrievaj, prípadne paralen, ak to bude bolieť viac.

lulu810
autor
2. jan 2021

@majamat @marca12 @gubiko
Vdaka baby... Iné príznaky zápalu pľúc nemám, tak neviem. A neboli ma to nonstop. Tak fazovito, ale je to des. Vystrašil ma to v noci keď ma začal celý ten hrudník bolieť. Bolesť človek nejak pre trpí, najhoršie je keď nevieš čo to je.
Keď ma bolelo len pod lopatkou som si našla aj nejaké fyzio cvičenia na uvoľnenie hrudnej chrbtice, ale nič... Hádam nejak ten víkend prežijem a potom uvidím.

gubiko
2. jan 2021

@lulu810 ja keď to mám už zlé, tak neviem lokalizovať bolesť, skrátka sa to rozprestiera všade, už to nevyráža z jedného miesta. ja som si myslela aj, že mám niečo s pečeňou, aj že mám niečo so srdcom, pretože to šlo všade.
mne to ten dorsiflex po 3-4 dňoch "zlepší" tak, že to začne bolieť lokalizovane, že už cítim to miesto, odkiaľ to vystreľuje. a potom to trvá aj týždeň, aj 10 dní, kým to ustane úplne.
mne to začalo v marci, cez prvú vlnu. prežívala som to dosť zle, pretože som nevedela, čo mi je, bála som sa aj covidu. volala som vtedy na pohotovosť a tam mi dvihla lekárka, ktorá to tiež máva. mala som dosť veľké šťastie. ona ma veľmi upokojila, tiež povedala, že mám muža poslať pre recept na dorsiflex, no napokon sme to vyriešili inak (svokra mi dala svoj), potom v prac.deň mi už obvodná predpísala.
veď skús si zavolať na pohotovosť. v zdrav.stredisku, nie v nemocnici. ja som volala s lekárkou zo zdrav. strediska v Petržalke, skús tam zavolať, možno aspoň skonzultovať, ak aj nie si z BA. možno ti dvihne ona 🙂
a teda na tvojom mieste by som iba ležala. ja aj napriek liekom musím prvé dni veľmi veľa ležať, lebo som z toho unavená, aj slabá.

gubiko
4. jan 2021

@lulu810 ako sa ti vodí dnes?

lulu810
autor
8. jan 2021

@gubiko ahoj. Je to lepšie. Nakoniec som ani nebola u lekára, začalo to ustupovať, tak som nešla. Už sa hlavne v noci vyspím a nechodím po dome 😀

gubiko
9. jan 2021

@lulu810 super, ako dobre ☺

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre