Ahojte. Som v 7 týždňi a začalo ma bolieť hrdlo a začínam sopliť. Celkovo sa cítim dosť slabá. Dnes som nešla do práce nakoľko neviem ci by som zvládla osem hodín stát na nohách pri linke a skladať čerpadlá do aut. Neviete mi poradiť co je dobre na hrdlo a nos keďže lieky užívať určite nechcem. Uvažujem že zajtra zbehnem k obvodnej nakoľko sa bojím aby táto viroza neublížila bábätku.
A takisto cmulat pastilky Septilen.
Skús med alebo pokrájany strúčik cesnaku s medom, vyžmýkať pomaranč alebo citrónovú stavu 🙂 tieto veľa pomôžu určite a keď aj horúčka tak jedine čo môžeš je paralen ale lieky fakt len keď velmo musíš a spýtaj sa lekára 🙂
@exotka444 ja som tiež hneď v prvých týždňoch tehotenstva dostala takúto virózu a čo počúvam od kamarátok a známych, väčšina si tým prejde, je to ako keby reakcia tela na tehotenstvo. Niektorí vravia, že je to nebezpečné chytiť nejakú silnú virózu alebo chrípku v prvých týždňoch, ako vravím, ja som to mala tiež (svokra ma s tým strašila), v polovici tehotenstva som zas dostala chrípku s vysokými horúčkami, ktoré mi nešli paralenom zraziť, takže ma partner musel vo vani sprchovať, aby mi ju zrazil a napriek tomu mám doma zdravého 6 ročného chlapa ;o) Treba sa šetriť, dať si radšej pár dní PNku, vyležať, oddýchnuť si...prípadne podporiť imunitu vitamínmi, alebo ak poznáš narosan od justu, tak čučoriedkový sa môže aj počas tehotenstva.
Septilen, kloktať slanú vodu, cibulový čaj (ak sadne na priedušky, tak zábaly z bravčovej masti alebo olivového oleja) a ležať. Na nádchu nahrievanie nad horúcou slanou vodou, príp. preplachovať dutiny Vincentkou. Toto ma zachránilo v 2. mes.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@exotka444 homeogene9, kloktat slanu vodu.