Ahojte kočky som v 14 tt ,včera som strašne prechladla,celú noc som nespala na bolesti hrdla,kloktala som jedine vodu so soľou a jedla citrón na umrtvenie hrdla ... zabralo,ráno som sa vybrala k doktorke, tá ale neordinovala,gynekologovi sa pokúšam dovolať nič ! bola som si po lieky v lekárni - bioparox - septisan- homeogene9. Lásky moje stačí to ? mám to vyležať a nestresovať sa ? teplotu nemám ...bábätko som počúvala cez angelsounds srdiečko bije ako má,.... je to len môj stres alebo to naozaj treba riešiť na pohotovosti ? a ako mi je ? no tak ako keď som chorá bolia ma klby trošku kašlem,zapchatý nos...prosím poradte!!! Ďakujem
@zoe19 žiaden stres, ľahni si a pi veľa tektín (čaj), stres neprospieva ani tebe ani plodu. Načo sa hneď dopovať liekmi, a plod chráni aj placenta.
@rebeka7501 veď práve že lieky nechcem brať ibaže tá bolesť hrdla je neprekonatelná...vážne niesom sebecká moju fazulku už teraz milujem nadovšetko nechcem uškodiť preto sa pýtam .. a dakujem
Horuci caj pit cely den,hrdlo v teple a najlepsie vypotit sa.ale inak paralen babu neublizi,to sa moze brat v tehotenstve.
Kloktaj salviou a ak je bolest prilis velka a napr. ti neda spat, daj si paracetamol.
Inak klasika ako pri kazdom prechladnuti: oddychovat, pit, zvhlcovat vzduch a ... pretrpiet to 😉
Skore uzdravenie!
no, ja som tiez tak pochodila, a preslo ma takto: prospolisova tinktura.../my si robime doma, ale moze byt aj z lekarne a trikrat denne som si dala jednu lyzicku...plus trasne vela vitaminu D a uz na druh den mi bolo neporovnatelne lepsie a preslo to...zvlhcovat vzduch, dat do zvlhcovaca aj matovy alebo eukalyptovy olej..do nosa kvapky alebo spray ak sa ti zle dycha....mne osobne bioparox nezabera, takze je to riesim a teraz ked nie som tehotna takto a mozem povedat, ze propolis robi divy...ked sme ho nebrali, tak sme vzdy skoncili na antibiotikach...teraz muz chory bol, nasadiula som mu propolis,...deti od neho iba nachladli /nadcha/ aj im som davala propolis a ja preventivne, mna to ani nelizlo.....
@zoe19 alebo aj jest ak mas cisty propolis ako surovinu a nie tinkturu....my pijeme uz roky a starky nam to daval aj ked sme boli male.....na cukor...to bola mnamka🙂 od troch rokov deti mozu aj doma robenu tinkturu pit, do troch rokov sa moze podavat len ak mas tinkturu robenu z chemicky cisteneho propolisu a taku nezozenies...takze ja dcere davam pravidelne do ranajok, synovi len ked je nachladeny alebo su nachladeni ludia okolo neho.....
pozor na cytomegalovírus!!! prejavuje sa ako chrípka...ja som tiež bola nachladnutá,ale hned som utekala k lekárke na krv..aby to vyvrátila...lebo aj obyčajná chrípka v tehotenstve je riziko...
@zoe19 ak ta bolia klby a svaly,moze to byt chripka, to by som nepodcenovala.. ale ak je to bezna nadcha, tak uz si v druhom trimestri, bezne nadchove virusy by nemali skodit..http://www.tvojlekarnik.sk/kategorie/tehotenstv...
babenky nieje to chrípka..pri chrípke nieje nikdy zapálené hrdlo to skôr pri hnisavej angíne 🙂 som zdravotáčka tak viem ... a už mi je dnes lepšie ..akurát mi zatiahlo hrdlo že ltt rozprávam 🙂
@zoe19 mne stačil bioparox a to ma hrdlo veeľmi bolelo, do nosa som si dávala vincentku , predpísal mi to doktor brala som ho asi dva týždne dozadu....o bábätko sa neboj...tvoje prechladnutie ho nijako neohrozí a už je aj dosť veľké a silné......ak by ti samozrejme bolo horšie, horúčky nad 38 tak choď na pohotovosť...skús iba ležať a piť čaje....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
neboj,nestresuj,vylezat ,oddychovat a to co mas by ti pomoct malo.Aspon mne bioparox v tehu zabral dost rychlo.Ak by si sa ani po vikende necitila dobre,tak skoc k dr... 🙂