Bolesť hrdla a prechladnutie v 28. týždni

helena220
1. jún 2013

ahojte baby, potrebujem poradiť. Dnes som sa zobudila s príšernou bolesťou v hrdle, vykašliavam hlieny a už mi to zachádza aj na uši. Včera som mala len veľmi jemné príznaky, dala som si jeden paralen, zázvorový čas s medom a citronom,ale aj tak som sa zobudila do tohto stavu. Ako natruc, dnes ma po troch mesiacoch prísť môj snubenec z anglicka a už vyše týždna som bez seba z dneška, že ho konečne po takom čase stretnem a budem s ním a toto sa mi stane:( chcem sa spýtať,aké čaje by boli vhodné na priedušky a tieto veci? lebo čítam, že zázvor by sa nemal od 26 týždna:/ lekár bude samozrejme dostupný až po víkende:/ kloktám si so slanou vodou, klasika, ale ani to neviem, či je vhodné.Nechcem sebe pomôcť a malej uškodiť,alebo uškodiť aj sebe.Máte niektorá skúsenosti s prechladnutím v tehu? hlavne tá bolesť hrdla ma trápi.Dakujem pekne

bubla30
1. jún 2013

na bolesť hrdla je viacero veci, tiez s tym teraz bojujem ale uz nie som tehu, kojim🙂takze skus: jesť cesnak, pripadne vytazok z cesnaku- allimax kapsule, nie je tam tusim pisane, ze by tehotne nemohli, treba kuknut. kloktaj salviu, propolis tintkuru, pripadne florsamil, sprej zo salvie. podla mna zazvor mozes, pokial ho nevypijes na litre, neublizi. ja som ho v tehu pila, ale skus sa este poradit, ak mas obavy. drzim palce, nech sme co najskor zdrave🙂

trish31
1. jún 2013

@helena220 ahoj,zajtra zacinam 19 tt.a podobna vec ma skolila,tiez si davam cesnak,citrony cerstve pijem a teple caje....

yasminka137
1. jún 2013

ahojte,ja som v 22tt a mala som prisernu nadchu asi pred dvomi tyzdnami,zacalo to hrdlom,vstanem a ani prehltnut som nevedela,cely den som kloktala a pila len cajik,tak na druhy den to bolo omnoho lepsie,lenze samozrejme ,ze to sadlo na nos a tak priserne upchaty a kychacky neskutocne...ale nastastie sme to prezili asi cca 4 dni a bolo po tom...bola som na 3D ultrazvuku a sme zdravi a v pohode,bala somsa,ze to kychanie nejako drobceka ovplyvnilo,ale klop klop,vsetko je ako ma byt...tak dievcata,len polihovat a cajik,skore uzdravenie zelam. 🙂

katkamario
1. jún 2013

Ahojte, ja som bola posledné tri mesiace v teho presne na tom istom- ale nepomohol mi ani zazvor, ani citróny, ani caje, ani obklady.... všetko mi len zmiernovalo príznaky ale nevyliecilo ☹
Nakoniec som skončila na antibiotikach 2 krát po sebe☹ a mala je zdravá.
Takze babenky, ak to bude vážne- netrapte seba áno bábo a skončíte k doktorovi 🙂
Prajem skoré uzdravenie!

katkamario
1. jún 2013

Sorry mi to tu telefón sám predpisuje ;-D
Netrapte seba ANI bábo a SKOČTE k doktorovi

dankadankad
3. jún 2013

Tiez som picas mojho teho v 6 tom mesiaci, ochorela. Nedalo sa inak, dal mi lokalne atb, sprej a potom to preslo. Vsetko bolo o. k. Ked to inak nejde...treba zajst k lekarovi.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre