Bolesť hlavy v 3. trimestri

23. júl 2022

Ahojte, ja už som zúfalá, zase ma bolí hlava a ako vždy to bude trvať 3 dni bez liekov. Som v 9.mesiaci a paracetamol nemôžem. Bežné rady ako tekutiny, tma, ticho, obklady, rôzne "čínske mastičky" potreté na spánkoch atď.mi nepomáhajú vôbec...čo by ešte mohlo zabrať? Naozaj neexistuje liek, ktorý by som mohla užiť? Do 30.týždňa mi dr.povedal, že ibalgin v pohode, brala som len v krajnom prípade zhruba raz za 2 mesiace polovicu, čiže 200mg, ale to teraz už nemôžem a tá neznesiteľná bolesť trvá potom vždy minimálne 3 dni... mám problém už vôbec nejak fungovať skrz to teplo a iné bolesti nasvedčujúce príprave tela na pôrod a táto hlava do toho...no je mi na zbláznenie...ak vám niečo napadne, čo by som ešte mohla skúsiť, vaše rady uvítam.

jaja1991
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nevenka
23. júl 2022

Preco nemozes Paralen, paracetamol, si alergicka? Lebo ono je to aj tak na taketo bolesti slabe.
Mas to ako migrenu? Mne toto trva presne 3-4 dni, v prvom trimestri tiez des, navyse sa starat o 3 dalsie deti, na zvracanie mi je z toho a akoby nozom keby mi niekto vrtal v hlave 🤢. Paralen mi nezabera.
Ale ja si to vsimam, ze to mavam, ked zanedbam pitny rezim a nejak zle spim, ze mi stuhne krcna a hrudna chrbtica. Pomaha mi, ked mi manzel troaku rozmasituje tie krcne svaly, pripadne kde citim to najvacsie stuhnutie alebo ked nie je manzel poruke, tak mam taku lopticku masaznu a tu si polozim na postel a nastavim sa na to chrbtom a si to tak nejak masirujem. No vyzera to komicky, ale musim skusat. U mna to byva zriedka, je to mozno aj hormonalne, mala som to casto pri menzese, tak aj v prvom trimestry este okolo datumu, ked som mala dostat za normalnych okolnosti.
Ine mi tiez velmi nepomaha. No je to hrozne, ja viem. O inych liekoch veru neviem...🤔
Drzim Ti palce, nech Ti to rychlo prejde.

autor
23. júl 2022

@nevenka áno, mám silnú alergiu na paracetamol. Ja príčinu nepoznám, vody som pila určite dosť a ani z chrbtice to nie je, to ma bolieva inak, s ňou mám problémy. Takto divne ma bolieva len počas tehotenstva a príčinu nepoznám, možno tiež hormóny.

anavixy
23. júl 2022

Tlak je ok? Bielkoviny v moci? Opuchy? Bolest hlavy byva aj pri preeklampsii, spolu s tym, co som spomenula.

autor
23. júl 2022

@anavixy to je všetko ok, toto je skôr migréna podľa toho, čo som čítala, mám to tak raz za mesiac...a mávala som to aj pred tehotenstvom, akurát som si mohla dať tabletku a problém bol vyriešený

lrnka
2. aug 2022

Ahoj napis mi správu

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre