ahojte maminy a buduce maminy... ma niektora bolesti chrbta v piatom mesiaci? som v 18tt a mavam neprijemne bolesti chrbta v priebehu dna a tiez v hrudnej
casti na mieste kde je momentalne asi zaludok, akoby take "zvieranie". ma s tym niektora skusenost? dakujem 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som v 6 mesiaci strávila týždeň v nemocnici na neurologii s diagnózou cervikobrachialny syndróm. Bolesti obrovské, lekári nemohli robiť nič iba mi podávať paralen do žily a nejaká tá fyzioterapia. Ďalšie mesiace som bez odbornej masáže a kyneziotepingu nemohla byť.
Čo ty popisujes, je to preto, že ti uz dieťatko tlačí na vnútorné orgány, keď klesne hlbšie do panvy, malo by to ustat. Ja som to mala tiez, v 9 mesiaci to už ustalo. Mne velmi tlačilo na pravý hrudny kôš, pomáhalo iba ležať na rovnom na chrbte. Tiez som mala také to mravcenie, je to neprijemne. Viem, že niekomu to tak tlačí na pečeň, že sa im urobia fľaky, ktoré však potom po pôrode zmiznú. Takže len pekne vydržať 😉
Ja sa stále čudujem, kto povedal, že tehotenstvo je najkrajšie obdobie ženy. Asi nejaký chlap...