Bolesť brucha pod rebrami v 35. týždni

lamias
22. feb 2014

Ahojte. Uz par dni ma trapi bolest pod rebrami, doktor mi na to dal nejaky sirup, zevraj je to zapcha kedze tam su creva. Od vtedy mam pravidelnu stolicu, no bolest sa nezmensila. Som v 35.tyzdni. je to normalne?

monicm
22. feb 2014

myslím,že je.ak si dobre spomínam,mňa počas tehu stále niekde bolelo.pri prvom som to konzultovala s dr. a ten mi jednoducho vysvetlil,že dieťa stále niekde tlačí,najmä ku koncu tehu je to bežné,pretože dieťatko je už veľké,nemá dosť miesta a tak tlačí a tlačí kde sa len dá.chce mať pohodlie a je mu úplne jedno,že mamka ho nemá.aj tak je šéfom ono,to ti dáva najavo už teraz.ak sa však stále bojíš,kľudne zájdi ešte raz za dr.prípadne len zavolaj a konzultuj telefonicky,povedz,že sirup síce zabral,ale bolesti máš stále,za opýtanie nič nedáš a ty budeš mať pokoj 🙂

h2
22. feb 2014

@lamias Ahoj, v žiadnom prípade Ťa nechcem strašiť, naozaj nemusí ísť o nič vážne, ale napríklad moja skúsenosť: tiež ma bolelo pod rebrami, doktor to takisto zľahčoval, že dieťa tlačí a tak podobne. Nakoniec som skončila na pohotovosti, odkiaľ ma hneď brali na urgentný cisársky s diagnózou HELLP syndróm. Je to pomerne vážna konplikácia , vyskytujúca sa ku koncu tehotenstva a jedným z príznakov je práve aj bolesť pod rebrami. Veľmi Ti držím palce, nech to nemáš, ale proste som Ťa o tom musela informovať.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre