ahojte mamicky mam otazku bolela vas hlava v tehotenstve ako ste to riesili alebo brali ste niake lieky na predpis?vdaka za radu
Bolela aj pri dcérke, boli má zrovna aj teraz. Môžeš si dať paralen. Mne gyn. Vravel, že môžem a aj v lekární mi tó potvrdila farmaceutka. Ak tó nevieš vydrzat daj si. Skús vsak poriadne pit, dodrziavaj pitný režim, popripadne nie si hladna? Sksu si dať niečo sladké, či nemáš nízky cukor. Poprípade odmeraj tlak, či je ok. Mne pomáhala aj prechádzka na vzduchu, ale teraz v tychto teplach to moc nejde
Vraj sa môže v tehotenstve panadol. Ten je taký najmenej nebezpečný. Mne zvykol zabrať aj ten. A hlavne som sa snažila veľa, veľa piť a vydržať. Iné lieky pokiaľ by to šlo, by som si radšej nedávala...
bolela a dost. tiez vatsinou paralen som si davala alebo nieco prirodne. ja mam aj nizky tlak a v teho bol este nizssi. tak som na odporucanie gynekologa pila aj kavu sem tam a adokonca mi radil aj pohar cerveneho (to na ten tlak)
Aj mňa pri prvom tehotenstve prvé tri mesiace. Potom to prešlo....Ako už tu píšu dievčatá, treba veľa piť, keď neprejde, skús pol paralenu.
Samozrejme. A keby len hlava... Počas tehotenstva a dojčenia som neužívala lieky proti bolesti.
Ahoj, hlavne zo začiatku v letnom období som mávala silné migrény, v lekárni mi odporučili nejaký gel /už neviem ako sa volal/, ktorý sa mal vmasírovať do pokožky pri spánkovej kosti, ale použila som ho iba raz, vôbec nezabral, bolo mi ešte horšie. Žiadne ďalšie lieky som nebrala. Lekár-gynekológ mi odporučil neurologické vyšetrenie - ak by to neprestalo, ale nakoniec to prešlo. Veľa pomáha dostatok tekutín a podľa možnosti kľudový režim. Želám, aby ti to čím skôr prešlo 🙂
bolela, aj teraz boli, tabletky si ale nedavam! riesim to vacsinou velkym mnozstvom vody s citronom al. spankom, alebo vydrzim a prespim do druheho dna. potom je uz vacsinou dobre..tabletkam sa vyhybam aj ked nie som v tehu, nieto este aby som ich v tehu brala..
vela vody cerstveho vzduchu a chodila som na mazaze krcnej chrbtice ked bolo najhorsie pomahali paralenove cipky
Ja som mala brutalne a caste migreny a predtym nikdy nic....skratka hormony, najma prve 3 mesiace. Lieky som nebrala, lieky v tehu zasadne nie, musela som vydrzat
zalezi podla toho,ci si aj PRED tehu mala bolest hlavy..treba davat pozor najmä tak od 6teho mesiaca na bolest hlavy ci je nezvycajna a pre istotu si dat odmerat krvny tlak. Mna zacala boliet v 28tt a vsetko nabralo obratky... vysoky tlak... takze NATO pozor.. 😉
ahoj, mala som silne bolesti hlavy, lieky som nebrala. Pomoze vela tekutin a mne osobne pomohli vecerne prechadzky 🙂
ano, mavala som silne migreny a nebrala ziadne lieky. Ale: ak budem este raz v takejto situacii, liek zoberiem. Stres z dlhej bolesti je vraj pre babatka skodlivejsi ako jedna tabletka.
Zavisi teda, aka je to bolest.
sem tam bolela....ale nic strasne..horsie bolo to piskanie v usoch....celych 9 mesiacov, hlavne v noci ked bolo ticho tobolo strasneee nevedela somco s tym
mala som obcas a mne napr paracetamol nezabera - to ako keby som brala lentilky 😀 a kedze moja migrena vzdy konci tak ze musim lezat v tme, nemozem otvorit oci, skoro zvracajuc a obcas ani spanok nepomaha, vstavam uz rano s tym,ze ma boli hlava,- uz sa mi stalo ze som sa skoro stvornozky plazila do kupelky po tme aby som si pustila teplu sprchu na krk(perlicka bola ze vbehol mm a zazal svetlo ze "co sa deje" som skoro umrela) - takze po porade s dr som si davala brufen ked som zacala citit ze to na mna ide - zase nebolo to prilis casto asi 2x za kazde tehotenstvo
pocas 1. trimestra ma bolievala (mna bolieva dost casto), potom uz nie. ked uz bolo velmi zle, davala som si paralen, odporucil mi ho lekar. ale len paralen-nie panadol a podobne..pripadne ak mas velmi silne bolesti, mozno existuje aj nieco ucinnejsie, ale sama si radsej nic neordinuj, porad sa s lekarom.
Ahojte ja som 33tt od prvého trimestra má hlava nebolela no včera začala a hrozné večer som si dala jeden paralen na chvíľu to prešlo ale v noci sa to vrátilo a vobec som nespala ale nechcem,sa zbytočne prejedat liekmi lezim v posteli a čakám že to prejde no stále nič:(,neviem čo mám robiť ...?
paralen, ale na nom je napisane, ze v tehotenstve nie. ?,?? tak ako to je? ano, ci nie?
ja som mala do stvrteho mesiaca silne migreny kazdy den,vkuse som lezala,strasna bolest to bola,ziaden liek som si nevzala a teraz,ked mam malu,tak si neviem predstavit zeby som mala hned teraz dalsie babo a zazivala to iste ☹ ....kto by sa mi staral o moju princeznicku,ked som nebola schopna nic robit,ani upratovat,ani varit...nic ☹
no mne pomáhalo natrieť sa alpou francovkou tou zelenou .Na čelo, na spánky , popod nos , na ruky a dýchala som zhlboka ležala a prešlo mi to.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja som mala na začiatku tehotenstva silnu migrenu, davala som si max. paralen, a čo najviac som spala, lebo ine nepomahalo. ak som mala bolesti tak paralen.