Boľavé mandle v tehotenstve

henrietka12
7. feb 2024

Ahojte dnes som 7+1tt a mňa tak neskutočne bolia mandle ,že je to na nevydržanie ... Keď prehltam je to ako keby ma rezali ... Neviem ani spať ... Brala som aj atb počas toho bolo trošku lepšie ale teraz sa to vrátilo ... Mala somna hrdlo stopkasel sprej, homeogene skúšala som kloktat slanou vodu ale nič nezaberá 🤦 dnes som kúpila hydropastilky a kalciovy sirup ... Nikdy ma takto hrdlo nebolelo ... Neviete mi niečo poradiť ešte ?

ivkav5
7. feb 2024

@henrietka12 za mňa akékoľvek pastilky pre tehotné s LIŠAJNÍKOM ISLANDSKÝM- napr. Granobil alebo Mullerové pastilky s vitaminom C a islandským lišajníkom sú vhodné pre tehu…inak čajiky, veľa medovkového napr., naparuj sa nad harmančekom 🙂 mne to pomohlo za 2 dni…

dzescebuly
7. feb 2024

@henrietka12 smer lekár,domáce "recepty" by som veru neskúšala

henrietka12
autor
7. feb 2024

@dzescebuly včera som dobrala Atb nechcem zase brat ... Bojím sa že to môže ublížiť plodu ...

ivkav5
7. feb 2024

@henrietka12 mne hlavne lekár povedal do telefónu, nech tam ani nechodím s bolesťoi hrdla, že sa mam čajíkovať a nie hneď pchať ako tehotná do tela veci, kt. tam nepatria..že ešte bolesť hrdla nikoho nezabila, to nie sú horúčky ani nič podobné, akurát si musíš pomôcť prírodnejšie ako keby si tehu nebola, takže to logicky bude trošku dlhšie trvať..nestresuj sa, kup si tie mullerove pre tehotné- pozor len jeden druh je vhodný pre tehu 🙂

ivkav5
7. feb 2024

A stopkašel sú aj pastilky, sú lepšie než sprej
@henrietka12

marrydreamkas
7. feb 2024

@henrietka12 mne od bolesti naposledy najviac ulavil zabal z kacacej masti na noc

dzescebuly
7. feb 2024

@henrietka12 tak aj prípadný neliečený zápal alebo infekcia je tiež problém,aspoň telefonicky sa poraď s lekárom,ja som po zle liecenej angine dostala zápal osrdcovnika

henrietka12
autor
7. feb 2024

@ivkav5 tak doktorovi sa ľahko povie ale keď nespím celú noc tak cez deň mám ako fungovať som ako lekvar ... A aspoň keby som si vedela postáť cez deň ale ani vtedy neviem spať....

henrietka12
autor
7. feb 2024

@marrydreamkas skúšam teraz studený obklad... Tak uvidíme... Nikdy ma nenapadlo že sa budem takto trápiť hneď na začiatku tehu

ivkav5
7. feb 2024

@henrietka12 tak ale to si potom sama protirečíš, potom ak nevidíš iné vychodisko tak choď k lekárovi🤷‍♀️inul možnosť žiaľ nemáš…

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre