Ahojte som v 17 tt a bojim sa vi nebudem mat tehotensku cukrovku…nemozem si pomoct ale ryza ,zemiaky a sladke teraz v tehu ze dovi 😍🙈 snazim sa kontrolovat a teraz sa bojim aby som nedostala cukrovku …ktora ju mate je to narocne ?
@bluemoon24 vaaazne ??? Ja ze to je jedlom sposobene 🙈
Nemusi to byt narocne, zalezi ake su hodnoty. Vacsinou je GDM korigovany dietou, vtedy to moze byt narocne skrz to ovladanie sa. Tazsie pripady su uz aj o liecbe antidiabetikami.
Racionalna strava by mala byt v tehotenstve samozrejmostou, ale nie je to tak, ze ked budes jest len sladkosti, tak si zarucene nazenies GDM. No na druhej strane vyrazny narast vahy tomu (a nicomu co ta este len caka) nepomoze. Hlavne sa aj zdravo pohybuj, pi vela vody, jedz aj nieco zdrave 😀 a nestresuj sa dopredu 🙈 pripadne ak uz sa z niecoho sama vystresujes, tak si o tom skus nastudovat nieco v odbornych clankoch
@anavixy dakujem snazim aspon tehu jogu ..vela pit …s jedlom je to horsie …🙈🙈🙈
Ja celé tehotenstvo valím vážne kopy jedla všeobecne, aj veľa sladkého. Jednoducho som stále hladná a extrémne pažrava, neviem už čo by som do seba od radosti nahadzala 😅 na testoch som bola pred pár týždňami a žiadnu cukrovku nemám, ani nepriberam nijak extra na to koľko jem (27tt a +8kg)😊predpokladám teda, že to že som žila zdravo dlhé roky predtým sa podpísalo na výsledkoch, nie týchto pár mesiacov keď som ako kyselina 😊takže nemusí to ani u teba mať absolútne žiadne dôsledky v tomto zmysle 😊
Neboj sa aj keby, prezijes…Prve co som si povedala ked mi ju diagnostikovali bolo, ok to zvladnem, neublizim predsa babatku. A tak som sa v jedle sice veeeelmi musela ovladat, ale motivacia je velmi silna 😉 Mne totiz diabetologicka hned na prvom stretnuti podrobne vysvetlila ako presne to moze uskodit babatku a to by si teda nechcela, takze sa lahko ovladnes.
A tiez si myslim, ze vdaka tej diete som ani nepribrala vela, cize dalsi pozitivny efekt. Nedavno som zistila, ze si mozem dat aj sladke, v rozumnej miere, ja som to asi az trochu prehanala s tou bezcukrovou dietou 😁 No ale samozrejme sa tesim ked si po porode doprajem poriadnu porciu mojich oblubenych kolacikov.
@obleckodogymu castokrat je to dedicne, takze ani zdravy zivotny styl ti az tak nepomoze. Dokonca ma doktorka upozornila, ze aj ked napriklad nikto v rodine cukrovku nema a tebe zistia tehotensku, nie je na skodu upozornit svojich blizkych aby si dali tiez zmerat cukor, pretoze oni tu cukrovku uz mozu mat, len o nej este nevedia.
@lelelienka môže byť..v rodine cukrovku máme, všetci starí rodičia moji aj partnerovi ju majú. Napriek tomu ju v tehotenstve nemám 😊tým som len chcela upokojiť autorku, aby sa zbytočne nestresovala keď nie je zatiaľ žiaden dôvod 😊
@obleckodogymu ďakujem 🥰🥰
Moj ocino ma cukrovku, aj dalsi ludia v okoli a co? Nemala som ani pri jednom dietati, mam ich 4, ale za to vysoky tlak v 2 tehotenstvach, a po porodoch zvysenu cinnost stitnej zlazy. A mala by som pri nej chusnut, ale nechudnem, lebo mam zachvaty zravosti, to sa neda ovladat. Hroza. Len dufam, ze sa to skludni. A v rodine to nikto nemal a nema. Som prva. Je xy chorob a komplikacii, nestresuj sa, prosim Ta. Ja som zrala jedno cez druhe ako tehotna a v kuse sladke a dobre.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Je to narocne, o tom zadna. Ale uklidnim te, to jak se v tehotenstvi stravujes ma na to minimalni (ba dokonce zadny) vliv 🙂