Bojím sa, že bábätku znovu prestane biť srdiečko

dadka1996
13. okt 2020

Ahojte, chcem sa spýtať, stalo sa Vám niekomu že ste začali "špiniť" v nejakom 5-6 týždni šli ste do nemocnice dali Vám tabletky a injekcie a špienie prestalo po pár dňoch ale bábätku prestalo biť srdiečko a bolo to diagnostikované ako missed abort, stalo sa mi to 2x. Teraz som znovu tehotná, mala by som byt v 7tt+5, nezačala som špiniť vôbec, bola som na kontrole pred týždňom bolo to 6tt+5 a srdiečko bilo. Teraz mám ísť na kontrolu až 28.10. a príde mi to strašne dlho čakať na ďalšie sono keďže sa bojím veľmi že zase prestalo biť srdiečko. Príznaky mám stále, bolesť pŕs, pocit na vracanie, aj brucho má pobolieva ako keby som išla dostať menzes, občas mám aj takú divnú hnusnú chuť v ústach. Myslíte si keby som nešla do nemocnice predtým čo som 2x potratila tak by som mala spontánny potrat a nie zamklnutý? Pretože momentálne sa utešujem tým že nešpiním. Ďakujem za normálne odpovede.

nelca0510
13. okt 2020

Vieš, ťažko poradiť.. Ja som mala špinenie v 5,6,7-krvavanie a dcéra je na svete.. Ono ten 1.trimester nikto nevie co bude.. Držím palce a skus na to zle nemysliet :( 🙂

raddkka
13. okt 2020

Toto je strašné, ale nedá sa s tým nič robiť. Ja som začala krvácať v 8. týždni. Povedali mi, že mi vedia dať lieky a injekciu na podporu, ale nedokážu robiť nič. Je to na prírode :( našťastie sa malý udržal. Vtedy sa mi tiež zdalo chodiť na kontrolu raz za mesiac málo. Prišlo mi to strašne dlho a že sa za ten čas môže stať strašne veľa katastrof. Teraz v druhom trimestri už mi je lepšie, lebo malý kope a ja aspoň viem, že žije. A vďaka 3d sonu viem, že by mal byť aj zdraví. Tak verím, že to takto pôjde ďalej a aj že vám sa bude dariť

dadka1996
autor
13. okt 2020

@raddkka joj prečo si my ženy musíme takýmto niečim prechádzať, no neostáva mi nič iné iba čakať a dúfať že je všetko v poriadku a do nemocnice nechcem ísť len preto že sa "bojím" a musím sa uistiť že je všetko v poriadku, by má lekári poslali do zadnice keď ani nespinim ani nič..

dadka1996
autor
13. okt 2020

@raddkka ďakujem aj Vám nech sa darí 🙂

sara07
13. okt 2020

zase stále byt na sone hlavne prvy semester sa nedoporučuje
ak ti dali niečo pri špinení tak na udržanie podporu ale zázraky sa občas nedeju
stres to je najhoršie čo môže byt prestan sa trapit, bude čo bude proste pozitivne začni mysliet ju

deti95060810
13. okt 2020

mala som ale len pri jednom tehu... ďalšie tehu prebehli bez krvácania... Takže kľudne môže byť všetko Ok, musíš len pozitívne myslieť a nepripúšťať si blbé myšlienky...
Ja som aj krvácala a aj tak sa dieťa narodilo v termíne a v poriadku...

dadka1996
autor
13. okt 2020

@sara07 áno ja viem že to nie je dobre, lenže sa bojím.. naozaj mi zostava iba dúfať a veriť.. a čakať ..

tamichloe
13. okt 2020

@dadka1996 neboj,presne tieto priznaky som mala aj ja, pocit akoby som mala každu chvilu dostat menzes, divnu kovovu chut v ustach,zle od zaludka......neboj, bude všetko ok

mnamko
13. okt 2020

2 tehu,bez problemov,poyom potrat s krvacanim,mimom.tehu s krvacanim,dalsie tehu v 41rokoch spinenie,kontrola na pohotovosti,srdiecko bilo,nasadeny duphaston a este jeden liek neviem si spomenut,tehotenstvo potom bez problemov,drzim palce,nenervuj sa aj tak ti to nepomoze,co sa ma stst sa stane

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kubkovamama
13. okt 2020

@dadka1996 je to ťažké nebáť sa🤦to sa ani nedá,alé bohužiaľ MA sa nedá ovplyvniť,mne sa stalo 3x v 8tt a raz nečakaný spontánny potrat v 9tt a ešte biochemické.Bolo spinenie,hematomy,potom zas bez spinenia..ale mala som ťažké zamestnanie a ten v 9tt sa stalo koncom smeny po extrémne náročnom dni,to som si vyčítala,prečo som nešla na PN už skor.Pri všetkých tehu som brala kopu liekov, vyšetrenia urobené,nič nezistené.. Teraz som už 30tt úplne bez liekov,všetko je v poriadku,žiadne spinenie na začiatku.Kontroly tiež iba raz za mesiac,ale som PN od začiatku.Moja dr.tvrdi,že je to tentokrát psychika a pohoda(asi ma trochu pravdu,konečne mám v živote veci naporiadku)a že potom to tehotenstvo prebieha úplne inak a dobre.Ak si PN alebo doma,skús si nájsť niečo čo ťa pohltí,ručne práce,knihy,domáce zviera,kúp si niečo malinke pre bábätko pre radosť.Cokolvek aby si nemyslela na tú horšiu možnosť.A vyjde to,neboj

dadka1996
autor
14. okt 2020

a už som v nemocnici, začala somkrvacat :(

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre