Ahojteee 👋 mavali ste niektora blikanie pred ocami v tehotenstve ? Mne sa to dnes stalo druhy krat, prvy krat pred asi dvomi tyzdnami. Najprv zistim ze na nieco zle vidim, ako ked sa pozrete do slnka a potom sa vam rozmazava ked chcete pozret napr na cas no a o chvilu mi zacne blikat pred ocami, lahla som si , nachvilu zavrela oci a je to lepsie. Len som trochu vystrasena lebo samozrejme som si to musela zadat do googlu ci nieco take nenajdem a vraj blikanie v ociach je v tehotenstve nebezpecne .. mna porazi asi 🙈 mate s tym niektora skusenost?
@petulkahu ja som to teda nikdy nezazila, migrena je pre mna velka neznama, teda doteraz bola (ak je to ono). Ano boli ma hlava, sice len troska ale citim. Prisla na mna aj unava, tak si skusim troska pospat. Snad to nebude nic vazne , dokimu idem az 26teho tak uvidime co bude dovtedy , dakujeeem
Snad nie preeklampsia ..
Nemas zapal oci ?Boli ta hlava?
Aj mne to zacalo asi v utorok, ked som dostala menzes. Doteraz nikdy nic, ale citala som, ze moze byt spustacom ocnej migreny a migreny ako takej. Len take zablesky v lavom oku a ako keby som sa divala cez hmlu a bolest ocneho pozadia. Som sa vystrasila, doteraz som nic take nezazila.
@kakali10 ja som to mala minulý víkend,síce nie som tehotná,ale pomohlo mi veľa sa napiť a pospať si v úplnej tme.ja to pripisujem únave,lebo za ten týždeň som strašne zle spávala v noci
mozes mat aj nizky tlak, vtedy to mavam, aj pred migrenou.
Js som to mala pri preemklapsii. Z vysokeho tlaku.. a to uz to bolo vazne vtedy, nakoniec musela ist mala von 34tt
Ja zas niekedy vidím hviezdicky ako sa hýbu dookola :D alebo zatmenie, ze cez den vidim par sekúnd tmu :D
Aj mne sa to podiba na migrenu. Ja som si davala sumive magnezium, lahnut do tmy a ticha
Babulky pytala som sa na to lekara , povedal ze preeklamspia v 11tt urcite nie , vraj je to normalny stav, tehulkam rapluje tlak, doslova lieta hore dole a z toho je toto blikanie , len si treba radsej sadnut ked to zacne, hoci aj na ulici , sestricka sa z toho v tehotenstve zosypala rovno pred obchodom 🙂
@kakali10 ja som to na konci tehotenstva mala kazdy den, trvalo to cca 15 minut a preslo... Teraz s a to obcas objavi, vacsinou, ked som uz velmi unavena a v strese. Obcas ma boli hlava, ale vacsinou nie. Nejako som to neriesila, na neurologii som spomenula, vraj len aura pred migrenou, s tym sa nic nerobi...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kakali10 Ahoj, ja som to mala ako jeden z priznakov migreny. Mala som to aj v tehotenstve.Boli ta potom hlava? V kazdom pripade bol spustacom stres( ked som isla na PN uz som to nemala). Pomahalo mi na to potieranie spankov Alpou a vela tekutin a klud. Ale asi by som sa (pre istotu) na to opytala na poradni. Drzim palec