Ahojte tehuly, bolelo ma hrdlo a obvod.lekarka mi odporucila bioparox, asi tri dni som ho uzivala nakolko uz sa citim zdrava. Lekarka mi tvrdila ze sa moze v tehotenstve, no aj tak mam obavy, niekto tvrdi ze by sa nemal pocas prveho trimestra. Co vy na to, uzivali ste ho niektora takto na zaciatku tehu ?
Ja som ho uzivala v 1.trimestri a zatial ziadne alergie maly nema (ma 15 mesiacov), klop, klop...
@kikuska83_tak co ja viem, moze sa , aj ja som ho uzivala, tusim tiez v 1. trimestri, je to lokalne atb. a myslim ze ho treba uzivat dlhsie ako 3 dni aby sa to nevratilo. Ja som bola skoro cele tehu chora, brala som aj atb. takze treba to nechat na doktorov. Ak mate pochybnosti, preco nezavolate svojmu gynekologovi a nekonzjltujete s nim ten bioparox? Ja som vzdy volala a pytala sa. Jedine co mi stopol bola injekcia od bolesti lebo mi chceli vytrhnut zub, a vraj adrenalinova moze vyvolat kontrakcie, tak som cakala az porodim 🙂. Od bolesti hrdla vyskusajte slanu vodu kloktat, castejsie aby sa to hrsdlo dezinfikovalo - ale treba zacat hned ako citite prve priznaky, moze sa aj septisan.
ja som brala raz v tehu a raz pocas kojenia, maly ma rok a ziadny problem. tolko na povzbudenie.
je to lokalne atb,, nemalo by sa dostavat dalej.
@kikuska83_ mne bolo odporúčané žiadne lieky, nič, len morskú vodu do nosa a kloktať soľ. Si tak strašne chorá,že by si to nevydržala?
Bioparox by sa počas tehotenstva nemal užívať vôbec, je to predsa len antibiotikum, na budúce ho nahraď silným šalviovým odvarom, ten ti pomôže takmer rovnako a zaručene neuškodí.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Asi pred pol rokom bola kôli Bioparoxu kauza že by sa vôbec nemal používať v tehotenstve,jedine co som si zapamätala z toho príspevku bolo ze môže mať vplyv na vznik alergiu u dieťatka,ale ci je to pravda teda nevie,len sa mi to tak vrilo do pamäte,lebo kamoška aj pred tehu aj počas tehu v kuse na bioparoxe,a malý ma polyvalentnu alergiu na potraviny,hydinu,strukoviny,ale to môže byt len zhoda náhod.