Ahojte, prave som absolvovala 8tt biochemicke tehotensto
Testy pozitivne hcg stupalo ale len po 240 potom zacalo klesat aktualne cakam na poslednu krv ze bude snad hcg 0 a vyhnem sa laparke nakolko plod neni a nebolo vidno.
Chcem sa opytat da sa takemuto potratu predist?
Mesiac som bola doma a chodila po nemocniciach je to dost stresujuce dalsi krat to uz nechcem absolvovat :(
Ďakujem
@7tinka7 Ja som mala 2 biochemicke a tak som si trochu o tom zistovala. Tu na fore som nasla informaciu ze moze pomoct Folat. Je to lahsie stravitelna forma kyseliny listovej.
Ze kyselina listova je velmi dolezita na spravny metabolizmus a delenie buniek a to sa vo velkom deje prave v tych prvych dnoch od pocatia kedy sa vajicko deli a ak je kyseliny listovej nedostatok, moze to mat vplyv.
Niektory ludia maju geneticku mutaciu a nie su schopny vstrebavat kyselinu listovu.
Ja som pre tretim transferom zamenila kyselinu listovu za folat. Brala som ho 3 mesiace a potom sla na transfer a bol uspesny. Ale nemozem povedat ze prave toto sposobilo ze bol uspesny. Mohla to bbyt kludne nahoda. Ale nic za to nedas ak to vymenis.
ja som mala 3 biochemické a ktovie ešte koľko o ktorých ani neviem a jeden MA s kyretom v 14. tt a nebola som ani deň doma, len v deň kyretu.. prečo si bola mesiac doma? aj ten stres tomu napomaha... začni brat kyselinu listovú, kup si nejakú dobrú a hlavne sa ukludni..
30% tehotenstiev konci ako biochemicke len o tom zeny nevedia lebo dostanu menzes. Zabranit tomu nevies, ale tak skus tu kyselinu listovu. Ta je dolezita.
@andreatytler
@snazilka_bio_mamka
@andreatytler
Dakujem za odpovede, vedeli by ste mi odporucit aj nejaku konkretnu znacku Folatu ? Sa skusku nic nedam. Beriem teraz znova aj vitamin E a pocas "tehotenstva" som brala femibion 1 teraz ho uz neuzivam.
Momentalne stale spinim uz 2 tyzden mrcha nejak nechodi aj ked mala byt prave teraz tak snad sa to uprace.
Doma som mesiac pre to ze som chodila kazdy druhy den od 14.2 na krv a sono mali podozrenie povodne na mimo mm. Nastastie nikde nic nenasli dnes by som mala mat posledne vysledky hcg snad uz 0 posledne som mala 2x po sebe rovnaku hodnotu.
Mamča mala tiez prve tehu mimo mm u nas je to v rodine ako povinna jazda ale druhe uz vzdy kazda ok 😀 nechapem ale teda biochem som prva.
V praci mam momentalne vela stresu a tie nemocnice mi tiez urcite nepomohli. Este si dost vycitam ze ked som este nebola na 100% ista ci som tehotna sme boli na malej ture 3 +3 km vycitam si ci som si to sama nezapricinila ale dufam ze to v rannom stadiu este nemohlo nic zapricinit c 4 tt cca :(
Neviete ci sa odporuca pockat nejake obdobie teraz ?
Mesiac urcite kym pride znovu menzes atd ale ze ci sa odporuca aj nejake dlhsie obdobie viem ze po kyrete sa odporuca 3-6 m.
Inak ked som otehotnela som mala strasne chut nonstop na maso zvazujem aj ci sa mi nevratilo opat nedostatok zeleza ako ked som bola mala ... vtedy mi aj stale krv z nosa isla ako teraz ked stale spinim asi uz iba moc kombinujem a vymyslam. Len dalsi krat toto zazivat sa cudujem ze ma z prace nevyhodili.. 😀
@7tinka7 Znacku folatu neporadim, lebo nezijem na Slovensku a nedostatk zeleza udajne nema ziadny vplyv na tehotenstvo. Ja mam super nizke zelezo cely zivot a tiez som sa bala ci to moze uskodit ale lekar povedal ze nie... ze dieta si zoberie kolko potrebuje aj z toho mala.
Ta tura pokial nemola fyzicky velmi narocna, nemohla uskodit... skor naopak chodza prekrvuje telo a panvu a je dobra na tehotenstvo.
Zial biochemicke je velmi caste. Vacsina zien o tom ani nevie ze su tehotne... iba si myslia ze kramy meskaju a potom ich dostanu o tyzden neskor... nevedia ze to je potrat. Vacsinou nie je nieco v poriadku s genetickou vybavou embrya a babatko by bolo postihnute a tak to priroda skonci hned v zaciatku.
Ale zober to z tej dobrej stranky. Uz si bola tehotna. Cize tvoje telo vie ako otehotniet. Teraz uz len natrafit na embryo, kotre nebude mat poskodenie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@7tinka7 nie neda...bohuzial...