Baby som 33.tt a dnes som mala poradňu, z moču z indikačných papierikov mi vyšla zvýšená bielkovina, čo ma vystresovalo. Dr. sa tvárila pokojne a povedala, že to bude len určite kontaminované z výtoku, že podľa nej tam žiadna bielkovina nebude. Upozornila som ju, že mam posledné dni aj trochu tmavší moč, ale to vôbec neriešila, že uvidíme výsledky výterov. Tie čo ste to takto mali, riešili to dr. nejako ďalej? Mne dnes brala GBS výtery na streptokoka a povedala, že ak sa potvrdí niečo z výterov budú mi volať. Veď z toho výteru sa neviem či má čo potvrdiť 🙄 ona ma upokojila síce, ale vŕta mi to stale v hlave..
Ja zas z iného súdka 🤷 mne sa stalo, že ráno som sa zobudila na nenormálne bolesti v bruchu, cca asi v takom týždni ako ty, hneď cesta pohotovosť...najprv ma nebrali vážne,ale teda vzali ma na oddelenie...tiež zvýšená bielkovina v moci, moc tmavý ale že veľmi a takmer vôbec som necikala...hneď nasadili infúzie a našťastie po týždni sa výsledky zlepšili a mohla som ísť domov, ale že ak by sa to nezlepšilo, tak už boli odhodlaní má poslať inam, kde by sa v prípade predčasného pôrodu o dieťatko vedeli lepšie postarať...a tiež žiadny opuch,bolesti hlavy, tlak ani žiadne iné problémy som nemala 🤷 ale tak každa sme iná...nechcem ťa stresovať, len si dávaj pozor
@anavixy neviem v sprave bolo napisane 3+ k bielkovine 🤷♀️ čitala som, že to budu asi tie krížiky…no a čo sa týka tlaku s tým bojujem celé tehu ale s nízkym chvalabohu, opuchy žiadne ani raz, ani nič podobné…tak snáď to bude len bielkovina z výtoku 🙂 Ďakujem!
A ten výter, no mal by byť, pretože už mám u tejto dr. len jednj poradňu a následne idem k pôrodnikovi, tak neviem 🙄🤷♀️
@natalia912 ou to mi je ľúto..a aké bolesti brucha si mala? No ja zatiaľ žiadne ťažkosti nemám, ale tak neviem, dr. to fakt vôbec neriešila, že príde výter a uvidi sa ale tak nechapem keďže výter bol na streptokoka, ako sa z neho uvidí bielkovina?🙈🤷♀️
Tak 3+ je dost, ale teda kedze s ostatnym problem nemas, tak to skor bude z vytoku napr. No a ten ster ci ma suvis s bielkovinou, no akoze nema (teda bakterie mozu sposobit zapal ktory moze sposobit proteinuriu, ale ci by bol taky zapal bezpriznakovy, to pochybujem), ale teda neviem ci naozaj to bolo myslene tak alebo to nezavisle od toho povedala, ze ti budu volat vysledok. Ster sa ma ale robit v 36+tt, pri porode by nemal byt starsi ako 5 tyzdnov 🫣 to sa mi nezada… neviem ci to tak bezne robia ini lekari, ale osobne by som sa spytala a pripadne si to dala urobit znova (prave sa stal pripad ked ster bol robeny v beznom case, vysledok negativny, no bohuzial realita bola ina, nechcem strasit, nie ej to bezne, ale cim starsi vysledok, tym vacsie riziko, ze nemusi uz byt platny).
@anavixy ja nerozumiem ale dosť ma to stresuje :(
To proste bola obrovská bolesť na ľavej strane brucha, takú bolesť som ešte nezažila...to bola len jedna nárazova, ale taká, že má skoro z postele vyhodilo...to som sa len posadila a vravím mužovi že ideme do nemocky 🙈🤷 a s tým vyterom ti neviem povedať 🤷
@natalia912 to ale nebola preeklampsia, nie?
Autorka, a pijes vobec dostatok tekutin? Lebo tmavy moc a bielkovina v moci by mohli byt sposobene aj dehydrataciou… ak sa ti to nezda, chod k svojmu obvodnemj lekarovi, nech ti moc vysetri on.
@anavixy nie nebola...naozaj jedine čo bolo tak bola tá bielkovina...ale teda u mňa uz aj voľným okom viditeľná...to bolo celé zle ... Som rada že som to nepodcenila vtedy
@anavixy pijem veľa, bežne v tehu 3l tekutin, posledné 2 dni som pila menej asi 1,5l, tak aj to som spominala dr., ale stale to neni neviem ako málo asi
@natalia912 uff ako si to videla prosim ťa? Nejake čiastočky?
U mňa to značilo spomínanú preeklampsiu. Merala som si 5x denne tlak. Nemáš doma tlakomer?
@mima172 mám a spomínam vyššie, že trpím nízkym…meriam a sledujem aj 4x denne celé tehu, keďže odpadávam z extrémne nízkeho tlaku🙄 takže vysoký vylúčený, to isté aj opuchy, ani raz za celé tehu žiaden opuch..
Prepáč, nečítala som predošlé komentáre. U mňa to bolo tak, že najskôr nízky tlak, bežne som mávala 90/50 a podobné hodnoty. Zrazu začala malá zaostávať v raste a zrazu tlak 140/90, bielkovina v moči a 5 dní nato mi praskla plodová voda.
Držím ti palce, aby bolo všetko v poriadku 🙏🙂
Sleduj si tie ostatne priznaky preeklampsie, ta je na teraz vylucena (aj podla tvojho gynekologa). Pricinou mozu byt oblicky, dehydratacia (1,5l vseobecne nie je malo, na mna je to ze vela, ale ked bezne pije 3l, tak na teba to uz moze byt malo). Dalsou pricinou moze byt aj ten spominany vytok. Ak to nechces nechat tak, porad sa so svojim praktickym lekarom, nech ti da vysetrit moc do labaku napr. Ak by si mocila velmi malo, aj ked pijes dostatocne, tak vyhladaj lekara hned.
Ďakujem baby, snaď to bude ok. Inak v sprave lekarskej mám, že moč chem.: negat. 🙄🤷♀️tak neviem prečo tomu dr. vobec neprikladala nejakú važnosť…
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Z vyteru sa ma potvrdit streptokok, ale 33tt je velmi skoro, ak to ma byt vyter platny uz k porodu. Bielkovina v moci moze vyt z vytoku, zalezi o kolko je zvysena, nie je to tak ze v moci nesmie byt nijake zvysenie, takze lekar to vyhodnoti podla toho ake su normy.
Bielkovina v moci je jeden z priznakov preeklampsie, ale nie izolovane, ale okrem nej je pritomny aj vysoky TK, opuchy, caste bolesti hlavy, pripadne nevolnost.. ak tieto ostatne veci mas v poriadku a bielkovina bola len lahko zvysena, ver lekarovi a nestresuj sa.