Ahojte tehulky,
Sestrička mi nasla trochu bielkoviny v moci ale vsetko ostatne mam v norme. Aj tlak ani opuchy nejako nebadam.. tak ze teda neviem co s tym? Nemam to riešiť? Z coho to moze byt?
Dakujem.
L
@suge ze na jeden krížik. Povedala mi ze keby som mala vysoky tlak alebo opuch, mohlo by to niečo signalizovať. Ale ze takto je to ok. Zastupujúci lekar mi k tomu nič nepovedal. Moja porodnicka bude so mnou az v stredu.. nikto nevyzeral ze by som sa mala nejako obávať.. tak neviem
tazko povedat, zrejme ta budu sledovat, na Dg preeklampsie im staci jeden priznak.
ja som napr, opuchy mala, namerali mi aj vyssi tlak,a le zazracne cele tehu u Gynekologa bol OK, az ked som sla na vyvolavacku, tak zrazu vyssi. nejak sa mi tomu nechce verit.
a co sa tyka opucov, mavala osm ich aj po porode viac ako rok a zrejme za to mohli moje nanic cievy . mam aj krcove zily uz velmi dlho. cize hoci mi dali dg preeklampsia,a le podla mna som ziadnu nemala.
@babyttcirl presne toto sa stalo aj mne prednedavnom 😊 mala som bielkoviny v moci na jeden krizik. Dali mi antibiotika a moc mi 2x posielali na rozbor. Po liekoch sa mi to napravilo a nedavno som prirodzene porodila zdraveho syna.
@katka281 a v ktorom tyzdni si bola?
@babyttcirl v 37tt, presne ako ty. Porodila som v 39+2tt. Chodis na ctg kazdy tyzden? Mne aj kusok nohy opuchali, ale to bolo preto, ze som malo oddychovala. Ked pojdes k doktorke/na ctg, tak sa informuj ci ti netreba na tu bielkovinu nieco brat. Neboj, budes v poriadku aj ty, aj malicke.
@babyttcirl Tak sa teda neobávaj, jeden krížik je minimum, najmä ak išlo o bežný moč, nie cievkovaný.🤗
@katka281 robili mi ctg vcera, vsetko bolo oki. Tak neviem . No pockam co mi povie teda. Ale tak snad oki
@suge islo o bezny uprostred dňa, nie cievkovany
V 37tt uz je to tak nejak brane, ze mozu ihned vyvolavat. Cize max ked sa nieco pridruzi tak vyvolaju porod. Keby mas nahle bolesti hlavy, vidis trblietky alebo mihotanie tak okamzite do nemocky. Mna na to upozornil lekar, brala som cele tehu profylaxiu proti moznej gestoze.
@kiki68 nemam nic take. Vsetko ostatne je v norme. Porodnicka povedala ze to je oki v tomto stadiu ze sa nic nedeje. Vsetko ostatne je v norme. Takze ideme ďalej.. 🙂 dakujem za info.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@babyttcirl Čiže iba to sestrička našla alebo ti k tomu niečo povedal aj doktor/doktorka? Trochu znamená presne koľko krížikov poznačených v tehotenskej knižke? Máš nejaký výtok? Lebo aj ten sa mohol dostať do vzorky moču a potom ukázalo "trochu" bielkovín.