Ahojte. Dnes som mala poradňu, všetko ok a doma čítam v knižke pri moči napísané PRO+.... Dr mi nič nepovedala, z toho čo som vygooglila ide o bielkoviny asi, doteraz stále moč negatívny... Bola som tento týždeň chorá, aj teraz ešte mám nos, hrdlo chytene, tak neviem, či to môže byť z dôvodu choroby a preto mi nič nepovedala alebo prečo to vôbec nespomenula.. Dá sa to nejako ovplyvniť? Sledujú sa aj nejaké presné hodnoty bielkovín v moči? Ďalšiu poradňu mám za dva týždne
Mne ked vyšli bielkoviny, tak som ich mala červenou vyznačené v knižke, a na ďalšej poradni to kontrolovali ako prvé a aj na pôrodnicisa ma hneď na to pýtali, ze prečo som mala zvýšené bielkoviny. Ked sú bielkoviny, tak vtedy sa sleduje aj krvný tlak, ak je vyšší ako obvykle, môže sa jednať o preeklampsiu, ak je takáto kombinácia príznakov. Meraj si doma krvný tlak.
A plus k tomu sledovať možné opuchy noh a rúk.
V ktorom si tt? Krvny tlak je okej?
Som 28tt, tlak som mala 125/79, takýto mávam zhruba, opuchy nemám, len je divné, že mi to ani len nespomenula...
@katie253 a príčinu bielkovín ti aj povedali?
Moze byť aj z choroby, nebola si chorá, nachladena?
@katie253 áno, bola som tento týždeň, až od včera mi začali ustupovať príznaky, tiež ma to napadlo, že dúfam, že to je len z toho a na ďalšej poradni to bude ok....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Bielkoviny v moči môžu znamenať napr. zápal močových ciest.