Besné zviera ma oprskalo slinami

24. okt 2024

Ahojte dnes večer keď som išla domov okolo hory na mňa z kríkov začalo vrčať nejaké zviera a rýchlo sa približovať ku mne. Bola tma a nevidela som kde je takže neviem ako veľmi bolo blízko. Nekuslo ma ale strašne sa bojím že ma nejako oprskalo slinami alebo čo. Je nejaká šanca že by som dostala od nej (pravdepodobne líšky) besnotu? Priateľ ma vysmial, že som paranoidná ale ja mám strašný strach a ešte k tomu som aj tehotná. Nemám ísť na pohotovosť? Prosím poraďte.

bora09
24. okt 2024

Mala si nejaké viditeľné poranenia na koži? Citila si, že by ťa "oplulo" nejaké kvapôčky? Ak nie všetko by malo byť úplne v poriadku.

pribinak
24. okt 2024

Stačí otvoriť Google a behom pár sekúnd sa docitas že oprskanim sa besnota NAOZAJ neprenáša

Koniec hystérie

anjelicek26
24. okt 2024

Kazdopadne nie, na pohotovost, ze ta nieco (co ani nevies co) oplulo (a mozno ani to nie, len okolo teba prebehlo) nechod. Priatel ma pravdu, daj sa do kludu, hlavne ked si tehotna.

teki1
24. okt 2024
mandarinka555
24. okt 2024

Nevidela si "to", ale vieš, že bolo veľmi blízko🙈 Tehotenské hormóny sú sviňa...neboj, žiadnu besnotu nemáš, nič ťa neuhryzlo, tak to tehotenstvo tak neprežívaj, lebo sa z teba všetci zbláznia,

lalenka33
24. okt 2024

Pozri si štatisktiky koľko prípadov besnoty bolo na Slovensku. Líšky sa vakcinujú. A prepáč, ale máš internet? Máš. Tak si vieš prečítať, ako sa prenáša besnota. Fakt chceš ísť s týmto na pohotovosť? Ťa pošlú domov s odporúčaním na psychiatriu. Do budúcna nech ťa domov vozí partner alebo si objednaj taxi až pred dvere lebo skončíš na psychiatrii.
Nepísala si ty tu nedávno o tom, že sa bojíš, že ťa cestou domov napadne jeleň?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
24. okt 2024

Zabudla som ešte dodať, že po príchode domov som mala jednu nohavicu trochu mokrú a vonku je pritom úplne sucho. Najmä preto mám strach. Ruky mám celé popraskané od zimy takže mám na nich otvorené ranky. Mrzí ma, že Vám môj dotaz príde otravný a možno až hlúpy ale naozaj mám strach.

autor
24. okt 2024

@lalenka33 nie to som nebola ja

autor
24. okt 2024

Ak by zviera nebolo besné nerozumiem prečo by na mňa takým spôsobom vrčalo. Naozaj ma to jednoducho veľmi rozrušilo.

zuzanita1609
24. okt 2024

Pretože si bola možno blízko jeho nory, pretože to mohla byť len nasratá kuna,jazvec,tie sa veru neboja len tak hocičoho, pretože besné zviera sa hlavne správa tak,že sa nevládze ani pohnúť, motá sa, pretože keby ťa chcelo napadnúť,ani si nevsimneš ako rýchlo je pri tebe. Preto.

osky
25. okt 2024

Hlavne-preco chodis sama domov popri hore,tehotna....
Myslim,ze ked su tam taketo rizika,je to uplne nezodpovedne

Brsnotu iste nemas,ale tvojmu strachu rozumiem.
Len nerozumiem,preco to mas takto..

sono2
25. okt 2024

To jak ta jedna sa pýtala, že či môže ostať tehotná, keď honila priateľovi. Kto vie, ako to dopadlo...

koniarova
25. okt 2024

@sono2 možno dostala besnotu. 😂

3princezne
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
negymama
25. okt 2024

no zvierata vrcia ked su ohrozene.
Mozno nevies ale prave zviera nakazene besnotou straca plachost a stava sa az prilis pritulne akoby bez strachu.
ja som ako studentka polnohosp. skoly chodila na brigady, a ked sme zbierali zeleninu pod lesom , tak pomaly za kazdym krickom na nas vyskakovali doslova najezene zajace s vycerenymi zubami, to uz by som mala besnotu aspon 5x!
Liska ci diva mačka ci pes moze takisto temne varovne vrcat ak ma pocit , ze clovek je prilis blizko. Vobec nic to nema s besnotou.

mamina7070
25. okt 2024

nie nechod na pohotovost daj si magnezium a caj a lahni si ukludni sa
priatel ma pravdu

viestta
25. okt 2024

Na Slovensku besnota nebola hlasena uz celkom dlhy cas, takze je minimalna pravdepodobnost, ze ten neznamy zver bol nakazeny

sigognac
25. okt 2024

Ahoj, neboj sa, sanca, ze by si sa pri takomto kontakte nakazila besnotou, je velmi, velmi nizka. Okrem toho, ako to tu uz napisali kolegyne, bolo par pripadov besnych lisok v roku 2015 a odvtedy nic. Tipujem, ze na teba grulil jazvec, uz som to zazil. Alebo mozno diviak. Pust to z hlavy.

dobryden
25. okt 2024

A nemohol to byt len nejaky,zatúlaných pes,kt na teba vrcal?

sono2
25. okt 2024

A možno si si cikla, tak ti ostala nohavica mokrá

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre