Bazálna teplota v tehotenstve

15. apr 2023

Ahojte, peknú sobotu všetkým. Prosím vás baby, keď ste ostali tehotné, mali ste iný graf bt ako po minulé cykly? Nemyslím tým len rozdiel na konci cyklu, že vám teplota neklesla, ale celkovo inú krivku, možno výšku teplôt? Ďakujem

anavixy
15. apr 2023

Mala by len zostat nezmena, teda zvysena. Ty si tehotna a merias si BT ci ako to myslis?

autor
15. apr 2023

@anavixy len som chcela vediet skusenosti zien ktore meraju bt, ci bol graf v niecom iny v tom cykle, v ktorom ostali tehotne. Zatial nie som tehotna, som len par dni po ovulacii

anavixy
15. apr 2023

Ahaa, no mne to logicky vychadza, ze telo nema ako vediet, ze v tom cykle otehotnie.. navyse bazalna teplota moze byt ovplyvnená roznymi faktormi a je to veelmi orientacna metoda. Tak snad sa najde aj niekto s osobnou skusenostou. 🙂

autor
15. apr 2023

@anavixy dakujem 🙂 akoze aj ja si myslim ze je to len take orientacne, len ma, teraz ine teploty ako som zvykla mat, preto nad tym uvazujem

nevenka
15. apr 2023

Nie, mala som uple rovnake tie krivky, ibaze teplota neklesala, ale uz 11 DPO som mala pozitivny test.
Posledne tehotenstvo bol graf totalne o nicom, bola som po covide a teplotach. Bazalka nizka, ziadny hlien, uz vobec nie plodny. Az na 25 DC mi vyskocila teplota a appka mi az na 24 DC ukazala ovulaciu. Ale pravda bola taka, ze uz som bola tehotna cca tych 10 dni. Ovu musela byt skor, ale teplota sa nezvdihla po nej. 25 DC som si pre istotu spravila test, lebo som brala lieky, ktore sa velmi v tehotenstve nesmu. A pozitivny.

nevenka
15. apr 2023

A ovu test bol pozitivny 15 DC. Nechraneny sex v noci z 10 na 11 DC. Ovu som cakala okolo 16-18 dna cyklu a ocividne bola skor...🙃

any_soj
15. apr 2023

Nie, nie je v tom rozdiel. Žlté teliesko produkuje rovnako progesterón v cykle v ktorom otehotnieš ako v bežnom. Progesterón je to, čo dvihne teplotu po ovulácii. Akurát keď otehotnieš, nedôjde k náhlemu poklesu progesteronu pri zániku žltého telieska (čo spôsobuje krvácanie), ale hladina zostane stabilná vďaka tomu, že už je uhniezdené embryo a cca po 12 dňoch si plnohodnotné vie tvoriť vlastný progesterón.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre