Som týžden pred termínom pôrodu a pravdepodobne mám zápal tejto žľazy, mám bolestive miesto pod veľkým pyskom pri vchode do pošvy, spravilo sa mi to zo dňa na deň.. nevylučujem ale ani zápal vlasoveho folikulu 🤷🏼♀️ boli to, ale není to hrčka nedá sa to nahmatat, na povrchu to vidno len ako mierny opuch... Prosím vás mali ste to niektorá takto pred pôrodom nie je to niaky problém? Ako to riešiť a či to vôbec riešiť alebo stačí po pôrode ak sa nebude zväčšovať.
Ak je to bartolinka týždeň pred pôrodom si ju určite nevytlacaj, môže sa ti ešte viac zapáliť, dostaneš teploty, bude ti treba ATB, je to otrava. Ak by sa to už nedalo vydržať, na gyn.prijme ti ju narezu aby sa ti uvoľnil hnis a hneď sa ti uľaví. Je to bolestivé ale dá sa to vydržať. Inak by som to minimálne telefonicky konzultovala s gynekológom. Ja som to mala na začiatku tehu, len mi ju čistili a dostala som ATB ale odvtedy sa už nevrátila do takej podoby že by som musela ísť pod nôž.
@nikpa ja to nemám až také, ani by nemali čo narezať, nenahmatam hrčku ale skôr také zdurené tkanivo neviem či chápeš 😬 neviem ani ako to poriadne opísať.. no ja dúfam že to je ten chlp zapálený.. nechám to napokoji určite teraz aby sa to tam nezapalilo ešte viac..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja s touto zľazou mám dlhodobo problém, ale naučila som sa ju "vytlačiť". Neviem, či by ti to pomohlo, keď zatlačím dolu a dozadu, tak nazbieraná tekutina vyjde von a je mi lepšie.