Baktéria v 38. týždni

sabinka2019
22. apr 2021

Už 2 mesiace mám zvýšené crp v krvi. Každý týždeň chodím na krv mám hodnoty 18-22. Doktor mi dal už 2 krabičky antibiotík aby mi to crp kleslo alebo aspoň ostalo také. Medzi tým mi bral aj ster a už 2 krát vyšla tam baktéria tak mi dal už 2 krabičky vaginálnych tabliet. Po užívaní tých vaginálnych tabliet som bola na poradni 13.4. Doktor mi ster už nebral ale odber krvi na CRP kde stále mám 18, povedal že už mi nedá antibiotika pokiaľ nemám žiadne problémy, ak niečo tak mám prísť. No a pred týždňom som spozorovala na t.papieri po potrebe taky žltý hlienivity výtok. Za dva dni som mala ten výtok asi 3 alebo 4 krát tak hneď som doktorovi volala. Myslela som si či náhodou nejde o hlienovu zatku. No doktor sa vyjadril že môže ísť o hlienovu zatku ale tiež môže ísť o zápal takže predpíše mi vaginálne tablety macmiror a že všetke 12 tabliet mám užiť. Zatiaľ som užila 4 tabletky. Myslíte že je jeho postup správny? Keď ma nevyšetril ani mi neodobral ster a len tak mi dal tablety aj keď o zápal nemusí ísť ale mohla to byť aj ta hlienova zátka? Ak nejde o zápal tak tie tablety mi neublížila?
Od vtedy žiadny výtok nemám. Akurát dosť mi kleslo brucho viditeľne tiež tak 1 krát za deň mi je zle že sa musím ísť vyzvracať a včera ma boleli kríze ale to ako keby začínali poslickovia termín mam 9.5.
Ďakujem
Termín mám 9.5 ďakujem za odpoveďe.

kiki68
22. apr 2021

@sabinka2019 ale v tehu je take crp normal, v tehu je zvysene crp , kedze sa telo brani plodu a plod chrani placenta, cize telo robi iba akoby falosny poplach. Tiez som mala cely cas crp cez 10 . Kamoska ma cro 19 v tehu

sabinka2019
autor
22. apr 2021

@kiki68 tak nechápem prečo mi doktor dával 2 druhy antibiotik...

vikybotka
22. apr 2021

Myslím že keby to bola zátka tak by si už porodila 😊 zväčša je to max do týždňa ja som porodila na druhý deň. A čo je normálne to nik nevie 🤷🏼‍♀️ Ja keď som bola na kontrole v 32. Tak mi dali ďalšiu poradňu až na 36tt a som sa čudovala že až za mesiac 🤷🏼‍♀️ Už som ju ani nestihla dcéra sa narodila predčasne 35tt

kiki68
23. apr 2021

@sabinka2019 neviem , ale konzultovala by som aj s inym gyn. Lebo asi Ta zbytocne vor atb. Aby si do 2 tyzdnov nemala crp kde bolo

kiki68
23. apr 2021

@vikybotka mne zatka odchadzala od 24tt , taky ten naozaj rosol s primesou krvi. Porodila som 40+6 po vyvolavani. Zatka uz odisiel iba taky zvysok ked praskla komplet voda

nttnnt
23. apr 2021

ja som mala crp 8 lenze som bola po brusnej chripke v 17 tt o týžden som mala prísť na kontrolu a crp bolo v norme....na internete je vela odkazov na crp v tehu ale co som videla diskusie tak tam doktori nekomentovali nasadene atb ak bolo vyssie nejako negativne ba prave naopak

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre