Babské rady na pálenie záhy

veronikasyk
5. jún 2020

Ahojte... Chcela by som sa opýtať o nejaké babské rady na pálenie záhy.... Už som s toho zúfalá... Ďakujem za každú radu

lucijalucy
5. jún 2020

@veronikasyk minerálka Fatra, suché potraviny ako ryžové chleby, zázvorový čaj (s mierou), mätový čaj, resp. sú aj čajové zmesi na žalúdok ktoré pomáhajú a menej babská rada sú bežne dostupné tabletky proti páleniu záhy z lekárne, ktoré sa môžu aj v tehotenstve.

heln
5. jún 2020

Moja rada - nejest a nepit ziadne blbosti : ziadna cokolada, obmedzit sladkosti, ziadna tvarohova strudla, kysnute pecivo, ziadna pizza, kofola..... iba normalne jedlo. Od kedy sa tohto drzim, tak to celkom dobre zvladam a plus mandle pomahaju.
V najhorsom mat nieco z lekarne vhodne pre tehotne.

h2
6. jún 2020

@veronikasyk Mandle. Stačí pár kúskov, dobre rozhrýzť, až na kašičku. Ešte lepšie sú, keď si ich dopredu namočíš (12 hodín).

marca12
6. jún 2020

@veronikasyk zeleny salat jest,ked ta zacne palit.

diaalex
6. jún 2020

@veronikasyk u nás jedine malé množstvo vody a do toho lyžička sódy bikarbóny, vypiť a po pár min je po pálení 🙂

martinka13
6. jún 2020

Nesolene mandle mi pomáhali v tehotenstve

iwesska
6. jún 2020

Nepomoze ti nic,kedze je to sposobene mechanicky tym,ze ti dieta tlaci na zaludok a otvara tu priklopku. Len vydrzat to treba a jest stravu taku,ktora nie je kyselinotvorna aby ti to tie stavy este viac nedrazdili.

miskaamiska
6. jún 2020

@veronikasyk mlieko, surový zemiak.... Moja mama to ma odskúšané

mariet24
6. jún 2020

Tiez odporucam mandle, nesolene, neprazene, hryzt co najdlhsie az na kasu....

guizui
6. jún 2020

ja sa stotoznujem s
@iwesska, pokial je to palenie naozaj silne, babske rady nepomahaju. ja som prezila obe tehotenstva len vdaka rennie tabletkam.

era777
6. jún 2020

Mne pomahalo studene mlieko , ale aj plnotucna horcica na lyzicku alebo korka z chleba by mohla zabrat 😊

stanusenka
6. jún 2020

Dať cca jednu lyžičku sódy bikarbóny, zaliať tričku vriacej vody, nechať vyšumiet, doliať potom ešte studenou vodou a piť po troche kľudne už aj vlažné 😏

pininka1
6. jún 2020

Mne pomáhali tortove oblátky a keď bolo veľmi zle tak som si dala.sodu bikarbónu a ta mi pomohla hneď. Ja som to mala iba v tehotenstve a to som nejedla skoro nič, lebo mi bolo strašne zle, takže z jedla som to nemala určite.

romi1019
6. jún 2020

@veronikasyk tiez ma tak palila zaha v tehotenstve, ku koncu uz nezaberalo nic- fatra, mlieko, soda bikarbona, mandle, rennie ice, gastrotuss. Vsetko len na chvilu. Spala som v polosede. Pomohol az porod ..

veonika303
6. jún 2020

Mne tak isto nepomohli žiadne babske rady čo som vyskúšala išlo zo žalúdka vonku som v 31 tt .týždni a za celé tehotenstvo som mala 2 týždne kľud ináč stále nevoľnosti treba vydržať

majamat
6. jún 2020

v tehu ani mne babske rady nepomahali, uzivala som Malox,a le len po 1/4-1/2 tbl. cela mi bola vela. no Renie su chutovo lepsie.

a mlieko rozhodne zadne. to sice ma prvotny ucinok, ze dokaze neutralizovat kyselinu,a le jeho druhotny ucinok je, ze sposobi nedovieranie svieraca na zaludku, takze v konecnom dosledkku palenie zahy zhorsuje. presne ako to tu bolo pisane, vyvolava to tlak maternice na zaludok, tkaze zazraky sa robit nedaju. treba si ale dat pozor, ak by si mala po tbl pocit zhorseneho travenia a plnosti zaludka, tak sa mozes dostat do stavu, ked budes mat kyselu v zaludku privelmi zneutralizovanu, malo kyslu, resp. male mnozstvo, co vyrazne stazuje travenie. kyselina moze ist hore bez ohladu na to, kolko jej je v zaludku. mnohi sa mylne domnievaju, ze sa to stava len ked jej je vela. a teda ak jej je malo, cokolvek co ju neutralizuje, moze tento stav len zhorsovat.

koliesko642
6. jún 2020

@veronikasyk KÁVOVÁ LYŽIČKA PLNOTUČNEJ HORČICE. Prvotný pocit fuj, ale o 3minúty neskutočná úľava - skús a daj vedieť.

stanulienkat
6. jún 2020

@lucijalucy matova zuvacka a matovy caj zvysuje kyselinu,nie naopak. Chod k lekarke a nenechavaj si radit hovadiny. Dobry je liek Helicid,alebo Omeprazol. A dietne potraviny,ktore si vyguglis.

tncka
6. jún 2020

@veronikasyk studene mlieko po dúškoch,mne vzdy pomohlo

lucijalucy
6. jún 2020

@stanulienkat Mäta má mnohoraké liečivé vlastnosti. Účinnou látkou je predovšetkým mentol, ktorý má antiseptické, protizápalové a chladivé vlastnosti. Pitie mätového čaju tiež zlepšuje trávenie, tlmí prekyslenie žalúdka a pálenie záhy (mäta má žlčopudné a žlčotvorné účinky), odstraňuje nechutenstvo, pomôže tiež pri štikútke a plynatosti.
Asi nie nadarmo majú aj napr. Gaviscon tbl proti páleniu záhy mentolovú chuť 🤷🏻‍♀️ Hovadina je hneď odsudzovať druhého názor. Každému pomáha iné. Ja som s mätou v pohode 🤷🏻‍♀️👍🏼 Pekný večer 😉

tripetta
7. jún 2020

Ja si dám do úst čajovú lyžičku sódy bikarbóny a zapijem pohárom vody. Potom si trochu pochodím po izbe, aby sa mi odgrglo, až potom sa mi uľaví. Alebo je dobrá Nolpaza, ale je na predpis (to ti predpíše aj obvodný lekár). No sóda je top, zaberie hneď. Keď mám také slabšie pálenie, niekedy je dobré aj mlieko.

stanulienkat
7. jún 2020

@lucijalucy to nie je moj nazor. To je medicinsky fakt. Mata podporuje travenie tym,ze zvysuje produkciu zaludocnych stiav. V tomto pripade ich ma autorka vela a potrebuje skor produkciu utlmit. Takze kym niekomu radis,potvrd si medicinske fakty.

lucijalucy
7. jún 2020

@stanulienkat Pekný dník 😊

stanulienkat
7. jún 2020

@lucijalucy aj tebe

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre