Bábo otočené zle v 33tt. Môže sa ešte otočiť?

zubrienka77
10. aug 2011

Hrozi mi cisarsky porod a neviem ako to funguje 😒 kedze maly je zle otoceny...a neviem ci sa bude chiet otocit 🙂

anjelicek26
10. aug 2011

Max sa otocil 32tt+4 🙂 Trosku to bolelo pri tej obratke, ale zvladol to 🙂

stanislavao
10. aug 2011

uz je dost mala sanca, ze sa otoci, ale ak nie je babo moc velke a ma miesto, tak sa otoci. mne sa neotocilo a musela som ist na sekciu {cisarsky rez}. bolo to horsie, ako prvy porod, ktory som mala do vody, ale tak bolo to v poriadku. zena zvladne vsetko. olesti po sekcii su, ale za par dni budete opat chodit. nemusite sa bat.

cmulinko
10. aug 2011

to ci sa otoci alebo nie vie len Pan Boh....babatka sa otacaju aj tesne pred porodom-ci to stihne aj tvoje babatko to ti nikto nepovie.

elise
10. aug 2011

v pohode sa ti dieťa môže otočiť, mne sa malý otočil den pred pôrodom (mala som naplánovaný cisársky)potom ma poslali domou a rodila som o týždeň normálne🙂 a to mal malý 3950 g

k_a_j_k_a
10. aug 2011

Ahoj, neboj, este sa otocit moze. Mne sa mladsia otocila dva tyzdne pred porodom, cize cca 36tt. A v rodine mame pripad, kedy sa babatko otocilo v den porodu. 🙂

pingu1
10. aug 2011

mne sa mala zle otocila v 36 tt... este sa prehupne, neboj

kvetinqa
10. aug 2011

mne sa maly otocil v den porodu a zistili to az na porodnej sale pri cisarskom 🙂 vecer predtym bol este na ultrazvuku KP.

sampo
10. aug 2011

tie deticky inak maju dovod, preco sa neotocia. Napr. kratku pupocnu snuru alebo malo miesta. Su v takej polohe, ako im je dobre. A to uz je jedno, ako sa dostane vonku 😉 moja bola cely cas zadkom dole a neotocila sa kvoli viacerym pricinam - nedostatku plodovej vody a este aj kvoli mojej lonovej kosti, nezmestila by sa jej tam hlava. CR sice nie je nic-moc, no za chvilu na to zabudnes, hlavne aby ste boli obaja zdravi 🙂

huxy
10. aug 2011

ja som mala malicku v brusku otocenu ritkou uz od cca 30 tyzdna.a uz sa neotocila.bola dost velka,narodila sa 4130 gramova.skor mi hovorili,ze sa moze este otocit,ale nakoniec mi naplanovai cisarsky rez v 38 tt.a v tomto pripade to bolo asi lepsie,teda aj primar to skonstatoval.ale netreba sa bat,urcite vsetko dopadne ok.

lucia.kl
10. aug 2011

mne sa malá otočila v deň pôrodu - a to som čakala dvojky, takže možné je všetko... ešte je skoro...

lulu19
10. aug 2011

aj mne sa maly otoxcilpar tt pred porodom takze kludne sa moze 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

berus222
10. aug 2011

aj ja mam maleho zle otoceneho - KP, ale stale dufam...... aj ked prestavam verit 😢

miskap
10. aug 2011

Dieťa sa ešte môže otočiť, ak bude mať na to miesto. Môžeš vyskúšať niektoré metódy, aby sa bábo otočilo. Deti nemajú rady studené na hlave, tak si daj veľa zmrzliny, alebo studený nápoj. Studený žalúdok bude dieťa chladiť a možno sa otočí. Dá sa skúsiť urobiť aj most- špeciálna poloha, kde si ľahneš na chrbát, pod zadok dáš vankúše akoby si chcela urobiť mostík, hlavu musíš mať nižšie a treba skúsiť v tej polohe chvíľu vydržať. Nerobiť bez pomoci!!! Ak to nezaberie, možno to tak má byť. Dieťa má svoje dôvody, prečo sedí na zadočku a nechce sa otočiť. Inak v niektorých nemocniciach KP rodia normálne, nie sekciou.

anulka1000
10. aug 2011

ja som mala prvého zle otočeného asi 1týždeň pred pôrodom, a druhého asi 2 dni pred pôrodom, neboj určite sa otočí 😉 😉 😉

dejka77
10. aug 2011

Dietatko ma este stale cas na to, aby sa otocilo. Netreba stresovat. Mimochodom tu v anglicku ak sa neotoci do urciteho tyzdna, asi 36 tt, tak ho otocia rukami.

darinkazv
10. aug 2011

ahoj, neboj sa. ja som mala dcérku tiež zle otočenú a dr. ma už strašila. ale na ďalšej poradni už bola správne otočená a v nemocke na predpôrodnej príprave sestrička vravela, že sa stáva, že sa otočí aj deň pred pôrodom, dokonca počas prvej doby pôrodnej. 😉

dulkagabulka
10. aug 2011

Mexická porodna asistentka Naoli Vinaver pri navsteve Slovenska minuly rok tu nechala cviky na otočenie babatka ... ak budes mat o ne zaujem, napis mi na mail dulkagabulka@gmail.com
cviči sa však až od ukončeneho 36tt-nie skor.. dovtedy treba nechat dietatko na pokoji, zatial si predstavuj ako sa otača, možes mu ukazat cestu svetlom z baterky...
aj v homeopatii existuje protokol na otocenie babatka

monika15
10. aug 2011

moj bol tiez zle otoceny tak sme sli na cisara.......
neriesila som to hlavne aby bol vonka v poriadku .....
=)=)

jania023
10. aug 2011

ahoj poznam trik na otocenie babatka...viac IP

andrejka1974
10. aug 2011

ahoj maly sa ti moze este v pohode otocit moja dcerka zasadne bola na vsetkych ultrazvukoch zadkom a chrbtom dole a tiez mi hrozil cisarak a otocila sa mi az posledny tyzden v osmom mesiaci spravnym smerom hlavickou dole

luciauk
12. aug 2011

mne sa syn otočil v 37tt, sestre 4 dni pred pôrodom, kamarátku uspali na cisársky a ked sa zobudila, tak šla rodiť normálne, že bábo sa zrazu otočilo 🙂 aj mňa stresovali, ešte máte čas 😉

kvietocek7
12. aug 2011

OTOCI SA,URCITE,len zacni praktizovat viac polohy pri spanku NA LAVOM BOKU,alebo sediet na fit lopte,tiez pomaha aj plavanie 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre