Tehuľky, mamičky, keď som bola na sone,tak doktor mi povedal, že bábo dosť nalieha dolu hlavičkou, že sa mu to nepozdáva.. Lenže to bolo asi tak všetko a viac to nekomentoval.. Tak sa vás preto pýtam, či ste s tým nemali nejaký problém, malé je tak otočené asi mesiac..... mamina to mala pri mne v 6. mesiaci a začala sa otvárať,tak jej robili serkláž.. ako to bolo u vás?? ďakujem 🙂
@mucinka15 ja som mala otocene 2 aj 3 babatko skoro dole hlavickou, uz od 20tt, a velmi naliehali na krcek maternice, skratil sa mi, takze pri eme som bola mesiac v nemocnici, hore nohy a potom doma do konca tehotenstva kludovy rezim a hore nohy a pri jarkovi mi vypichali injekcie magneziove v 6 mesiaci, preto ze mi znova tvrdlo aj brusko, po injekciach /15/ sa to ukludnilo, ale mala som zase kludovy rezim. kazdopadne by ti mal dr povedat, co znamenala jeho poznamka a ci je nejake riziko ... v dnesnej dobe treba byt drzy a opytat sa
ja som mala obe deti otocene dolu hlavickou uz pred 20.tt a tak ostali az dokonca. akurat sa obe raz otocili. jedna v 8. a druha v 7. mesiaci ale potom sa dali spat. ja som s tym nemal ziadne velke problemy. na krcok to vplyv nemalo a obe isli von vyvolavackou. akurat mi straaaaaasne tlacili na mocovy mechur.
ja som mala obe deti otocne dole hlavickou uz okolo 20tt az do konca. Jediny problem bol v tom, ze som musela casto chodit na WC 🙂 A doktor mi pri dcerke neodporucal velke tury a namahu. Ale to sa pri synovi aj tak moc dodrziavat nedalo a ni mi nebolo.
Ahoj. Aj moja malá bola veľmi skoro otočená dole hlavičkou, od začiatku som bola na rizikovom a od 29.t som ležala v nemocnici s prísnym kľudovým režimom (otvárala som sa), domov ma pustili asi 7 dní pred pôrodom. Nakoniec ale všetko dobre dopadlo... 🙂 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mucinka15 ja som mala maleho dole hlavou uz od 19 tt a mozno aj skor, ale vtedy som bola na morfo sone, tak to doki zistil a mal hlavu tak nizko, ze ju skoro nemohol ani zmerat 😅 ... mala som trosku komplikacie, lebo cca 2 dni po tom sone som musela na pohotovost kvoli predcasnym nepravidelnym kontrakciam a odvtedy som bola PN, ale inak je vsetko ok 🙂