Som v 30-tom tyzdni a moja malinká lezí velmi nízko. Lekár ma vystrasil ze je to nebezpecné, aby som cim viac lezala. Este ma caká pár pracovnych dni a potom idem na PN, ale poradte mi, mám sa velmo obávat?
ja som bola v 33tt-36tt v nemocnici pre hroziaci predcasny porod-aj ked krcok som mala tie 3 tyzdne 28mm. Babo som mala nizko a este k tomu zapadnutu hlavicku vzadu uplne pri konecniku, este k tomu som mala aj zapal mocoveho mechura 10dni na ATB do zily+nejake lieky. Ked som lezala bolo to ok, ale ked som sedela alebo trocha sa presla tak som to citila ze ma tlaci. Pri porode to bolo veeeeelmi tazke, lebo personal hlavicku stale dvihal na krcok a ona stale zapadala do toho svojho miestecka co si za tych par tyzdnov urobila. Takze moja rada-radsej lezat doma ako v nemocnici-minimalny pohyb, vela spanku a relaxu. Z nemocnici ma pustili v 36tt s tym ze ak sa porod rozbehne, povazuje sa to za donosene tehotenstvo a pridem rodit, hoci aj na druhy den. Vydrzala som do 39tt doma v posteli. tak drzim palce. 🙂
Aj ja som mala obidve deti nízko a od 28 týždňa som ležala v nemocnici, takže ak máš takú diagnózu ja by som šla na PNku už teraz a nečakala by som.
Doktorka, pri ktorej som bola na prietoky mi povedala, ze mala lezi nizko (co citim aj ja ked sa hybe) ale vravela, ze kym sa neotvaram, tak to nie je zle....tak uvidim, co mi povie moj gynekolog...ale urcite sa treba setrit...
ahojte ja som v 15tt a doktorka mi povedala ze mam skratene hrdlo a ze mam oddychovat dala mi magnezium ale som s toho vyystrasena lebo neviem co to znamena!!!!!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj, ja uz mesiac lezim kvoli tvrdnutiu brucha a mala mi tiez lezi dost nizko. Je to nebezpecne, lebo ti tlaci na krcok a mozes sa zacat otvarat. Ked ti lekar povedal, ze mas cim viac lezat, tak rob tak. Moj nazor, ze radsej doma, ako v nemocnici, aj ked je to psychicky dost narocne 😉