Mal ešte niekto podobnú skúsenosť? Ako to prosím dopadlo? Som dnes 38+5. Posledné dve utz - v 36 +4 a v 38+4 babatko bolo odhadom zrazu menšie. Dovtedy rástlo krásne tabuľkovo. Ale v 36+4 zrazu zodpovedalo 35+1 (odhad váhy 2640g) a v 38+4 zodpovedalo 36+4 (odhad 2880 g). Odhadované prírastky váhy skočili z 250g/týždeň na 100 g/týždeň. Prietoky zhodnotili ako OK. Budúci týždeň mi dali radšej ďalšiu utz kontrolu, s tým ze prenášať ma pre istotu nenechajú. Zaujíma ma vaša podobná skúsenosť. Keďže mam o dcérku trosku obavy. Syn predtým rástol krásne tabuľkovo a narodil sa skoro 4 kg, obaja rodičia sme stredných postáv.
A je mi jasné, že sú to len odhady, ale tak keďže sa to už opakuje, asi sa tam niečo zmenilo.
Ja si myslim, ze ked su prietoky ok, ozvy su ok, babatko bude mozno mensie, ale kazdopadne ma uz teraz podla odhadu peknu vahu, je v podstate donosene, takze by som sa sustredila na to pozitivne - dobre prietoky a babatko sa ma dobre. Nepamatam si uz tie percentily, ale myslim, ze 2800g v 39.tt uz ani nie je hypotrof, takze by to nemusel byt vobec problem ani skrz hmotnost. Držím palce 🍀
Mala som to iste, zaostavala 3 tyzdne a prehlbovalo sa to. Narodila sa v termine s nizsou vahou, taka kozka - nie ako take nadychane babatko. Ale inak vsetko vporiadku🙂
Neboj, ak su prietoky v poriadku, nemal by byt problem. Mne zas dceru odhadovali vyse 4kg, a mala 3kg.
@kiirkee ahoj dcerka bola cele tehotenstvo podla tabuliek o dva tyzdne mensia... A ked sa narodila bola uplne normalna. Tiez mi vravela lekarka ze ak su prietoky ok neni sa coho bat.
Ja som mala s oboma deťmi toto, od cca 32. týždňa začali zaostávať, zrejme genetika, ja mám nižšiu postavu, obe deti sa narodili 45 cm/2,5kg, inak všetko ok, zdravé, a aj teraz oproti rovesníkom sú trochu menšie🙂
Ja to iste teraz nedávno som prežila,rodila som teraz október 2022 od 30tt začalo peklo so zaostavanim,bruško zaostávalo najskôr o týždeň potom o dva potom už o cely mesiac.
Odhad váhy deň pred pôrodom nebol ani chabých 2500g tak mi v 39tt vyvolali pôrod,ešte som počúvala,že možno budú klesať ozvy keďže dcéra asi bude hypotonicky novorodenec,narodila sa za 5 hodín od podania vyvolavacky ani som nevedela,že rodim a mala 3100g
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
mne tiež odhadovali že syn bude malý... po narodení mal takmer 4 kg...
tie ich odhady sú úplne na figu... ešte dobre že som si tieto veci nebrala k srdcu - jednoducho jedným uchom dnu, druhým von...
maminka, vôbec nič sa nemusí diať....